Dag 2 – Chateau!

Dag 2 – Chateau!

Al de vorige dag hadden we besloten dat het ontbijt in het hotel ons niet zo’n goed planleek, maar een bakkertje en een kop koffie in de stad veel beter klonk. Om half negen staan we alweer naast ons bedje en rijden we de stad. We genieten van een kop koffie op een terras en croissants van een bakkertje.  
Als eerste bezoeken we de cathedraal en zijn verbaasd over de enorme varieteit aan glas-in-lood ramen die we daar zien. 300 jaar handwerk in allerlei verschillende stijlen leveren prachtige plaatjes op.
We kijken nog snel rond in de rest van het prachtige oude stadje en beginnen dan onze rit in de richting van Lyon. Vlakbij Lyon heeft Karin als verrassing een overnachting in een waar chateau geregeld!

De lange rit wordt onderbroken door een aantal enorme buien. Van het een op het andere moment zien we bijna niets meer en ligt er 5 cm water op de weg. Veel bestuurders houden het maar helemaal voor gezien en gooien hun auto’s stil langs de snelweg. Met knipperlichten aan rijden we rustig door, maar harder dan een kilometer of vijftig per uur wordt het ook niet. Op sommige punten rijden we zelfs stapvoets: op de laagste punten van de weg is het alsof je door een beek heen rijdt: het water spat op tot over de auto!

Na de nodige stops en aan het eind een prachtige rit door de wijngaarden van het beaujolais gebied staan we rond half vijf voor ons ‘eigen’ chateau Pramenoux.
Dit prachtige kasteel is prive eigendom van Emmanuel en Jean Luc, die een 4-tal kamers van hun eigen huis verhuren aan gasten. Ze zijn er heel duidelijk over: Het is hun huis, gasten zijn gasten van henzelf en het is zeker geen hotel… Dat blijkt ook gelijk als we naar binnen lopen en welkom worden geheten door een zeiknatte golden retriever en Emmanuel, die ons gelijk verteld dat we vandaag de enige gasten zijn. We zijn vandaag dus king and queen of the castle zegt hij trots. Hij laat ons snel onze enorme suite zien en we kijken onze ogen uit. Die avond eten we table d’hote, oftewel we eten bij de gastheren aan tafel.
Nadat we onze spullen naar binnen hebben gebracht genieten we buiten van de stilte en een glas heerlijke witte wijn. Hoewel het weer niet top is vermaken we ons prima. Als dan de regen echt begint verkassen we naar onze suite waar Karin uitgebreid in bad gaat en Harro rustig geniet van een boekje.
Rond half acht schuiven we dan aan tafel in de woonkamer van het chateau, waar we genieten van de kookkunsten van Emmanuel en de hele avond gezellig met de heren praten. Allerlei onderwerpen passeren de revue, van het Nederlands koningshuis tot de jeugdherrinneringen van Emmanuel.
Na het diner worden we verder met rust gelaten en na een kop koffie en een kop thee vertrekken we naar onze suite waar we heerlijk slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.