Naar Cordoba

Naar Cordoba

Vanochtend gaat de wekker op een vriendelijker tijdstip. Het is half 9 en we doen lekker rustig aan. We hebben nog een paar plannen en dan rijden we naar Cordoba, de laatste stad van ons (veel te korte) bezoek aan Andalusië.

De eerste stop is de markt die gisteren dicht was. Het is een kleine, overdekte markt die vooral veel vlees- en visstalletjes heeft. In sommige stalletjes liggen wel 5 soorten garnalen; in anderen grijnzen de schapenkoppen je tegemoet. Niet in alle gevallen ons ding, zo ‘s ochtends vroeg, maar het is erg leuk om tussen allemaal ‘Granadezen’ (?) te lopen die inkopen willen doen. De sfeer is gemoedelijk en er wordt in druk Spaans onderhandeld.
Als we uitgekeken zijn willen we de cathedraal nog in, maar die blijkt pas om kwart voor 11 open te gaan voor (niet-religieuze) bezoekers. Helaas, die slaan we dus over. We lopen nog een keer door de ministraatjes van de oude islamitische zijdenbeurs en eten vervolgens een rustig ontbijtje in het leuke cafeetje dat bij ons hotel hoort. Een prima idee en we zijn sowieso erg tevreden over het hotel: perfecte ligging, enorm aardige mensen en een geweldige rustige kamer. Een aanrader!

De stad uitrijden blijkt een eitje… Natuurlijk is het altijd makkelijker om van een specifiek adres naar ‘ongeveer richting snelweg’ te rijden dan andersom, maar een beetje flauw vinden we het wel. We kiezen in ieder geval voor een rechtstreekse route naar Cordoba, over een leuke B-weg en dat blijkt een prima keuze. Het land is heuvelachtig, met werkelijk miljoenen olijfbomen.

– wordt vervolgd –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.