4 sept. – onderweg

4 sept. – onderweg

Ondanks dat we pas eind van de dag vertrekken, zit uitslapen er vandaag niet in. We klimmen op tijd ons mandje uit om de laatste spullen in de tas te pakken, het allerlaatste hotel te boeken, het huis op te ruimen en nog een laatste afspraak na te komen. Tussendoor wandelen we nog even de stad in voor een boodschap en een broodje.

Uiteindelijk is het zover; om half 3 pakken we een bus naar het station en zonder problemen zijn we om 10 over 3 op Schiphol. Omdat we al ingecheckt zijn, hoeven we alleen de tassen af te geven. Daarna wandelen we door de douane en na een kopje koffie en een flinke tijd wachten mogen we om 5 uur door de controle bij de gate. We zijn bijna teleurgesteld: na alle dramatische verhalen verwachten we een hoop ellende, maar nadat onze tassen door de scanner zijn gegaan wandelen we zo het vliegtuig in.

Over de vlucht zelf kunnen we kort zijn: hij duurt behoorlijk lang, met dank aan tv-schermen die te dichtbij of te veraf hangen en iets te weinig beenruimte. Het eten is wel erg goed (hoewel erg pittig!) en we hebben ook niets te klagen over de hoeveelheid drankjes en snacks.
Keurig op tijd, kwart over 8 plaatselijke tijd, landen we op JFK. Ook nu gaat alles vlot. Heel even wachten, een aantal vinger-afdruk-scans, en foto en een vraag later, mogen we doorlopen. Welkom in de VS! Onze tassen rollen na een paar minuten van de band en in de ontvangsthal regelen we een shuttlebusje naar het hotel. Al snel zien we de skyline van de Big Apple en uiteindelijk rijden we tussen de enorme gebouwen en omringd door de kenmerkende gele taxi’s, door Manhatten.

We zijn het tweede stel dat wordt afgezet. De Red Roof Inn ligt aan Korea Way (6 West 32nd street), de kleine Koreaanse gemeenschap. Aan beide zijden zijn kleine, Koreaanse winkeltjes en restaurantjes en als we omhoog kijken zien we de Empire State Building (ESB) boven de andere gebouwen uitkomen.
Het hotel blijkt keurig: we krijgen een kamer op de 5e etage, met uitzicht op het ESB en een keurige badkamer met douche en bad, een kluisje en wireless internet… en een heerlijk, hoog en ENORM groot bed! En dat ziet er goed uit! Inmiddels is ons tijdklokje ervan overtuigd dat het tegen 5 uur ‘s nachts is, dus na een snelle douche duiken we het mandje in. Dat het buiten wat lawaaiig is, valt ons niet meer op: binnen een paar minuten zijn we vertrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.