Domsten en Helsingborg, 21 september 2018

Domsten en Helsingborg, 21 september 2018

Onze laatste dag Zweden en vandaag lijkt het weer ons een beetje in de steek te laten. Het is bewolkt en er dreigt wat regen, maar de temperatuur is prima. Na het ontbijt vertrekken we met Naomi naar Helsingborg. Martijn parkeert aan het begin van de boulevard en vertrekt voor een wandeling in de heuvels. Naomi en Karin wandelen over de boulevard en vinden bij de haven een uitstekende koffietent. Daar kwekken ze een dikke anderhalf uur; een belangrijke reden voor Martijn om de rust van de heuvels op te zoeken. šŸ˜‰

Na een laatste stukje lopen naar het station staat daar Martijn, stipt volgens plan en met z’n drieĆ«n rijden we naar de grootste supermarkt die we ooit hebben gezien. Naomi doet weekboodschappen en Martijn neust tevreden door allerlei schappen om te kijken wat er zoal te krijgen is. Karin duwt het winkelwagentje en volgt. De supermarkt is zoals gezegd gigantisch. Om een indruk te geven: 50 vierkante meter crackers in stellingen, 26 soorten vetvrije melk, 14 soorten haloumi (!)…Ā  We kijken onze ogen uit.

Terug in Domsten gaat de rest van de dag voorbij met lunch, kletsen, wat lezen… Rond 17 uur zijn de dames thuis en komt ook Koen uit zijn werk. Naomi vertrekt. Ze heeft een maandelijks etentje met andere Nederlandse dames die in de buurt wonen. Fenna en Maya nestelen zich op ‘donderdag-tosti-avond’ met tosti’s voor de buis; Koen maakt een heerlijke butter-chicken met rijst maaltijd en als de meiden naar bed zijn vermaken we ons met een avond kletsen en tips over Istanbul geven, waar Koen binnenkort naar toe gaat.

Laat wordt het niet; morgen gaan we naar huis en we gaan vroeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.