Dag 2: vrijdag 11 juli

Dag 2: vrijdag 11 juli

Heeeeerlijk getukt, alleen wat is het hier lang licht zeg! Maar goed: het bleek minder mooi weer, maar wel droog gelukkig. Het ontbijt is “included” en dat is niet echt een overbodige luxe gezien de prijzen in dit land. Ik denk dat we nog wel vaker naar de burger gaan grijpen! 🙂

Het eerste avontuur bestond uit een bestorming van het kasteel, de “Akershus festning”, gebouwd vanaf 1299 (in meerdere stadia) en tot op de dag van vandaag in handen van het leger. Er rennen dus nog steeds mannetjes (en ongetwijfeld ook vrouwtjes) in uniform rond. Het is veel en veel groter dan we in eerste instantie dachten en er zijn een behoorlijk aantal zalen in perfecte staat bewaard gebleven. Mooi om te zien en leuk om op de vestingsmuren te staan (Harro genoot) en zelfs de inmiddels stevig doorzettende motregen deed daar niets aan af.


Volgens Harro was de wereld daarna een kwartslag gedraaid… Toen we dat hadden opgelost (kostte wat moeite) vonden we vrij snel het station terug. Dat was handig, want daar konden we de treinreis naar Bergen voor morgen (zaterdag) boeken… Laten we het niet meer over de prijzen in dit land hebben, maar dat goedkope vliegticket is gecompenseerd inmiddels… Zaterdag de 19e reizen we met dezelfde trein weer terug naar Oslo en in de tussentijd gaan we ons in Bergen en omgeving vermaken.

Na nog een uurtje stad zitten we ons nu voor te bereiden op de boottocht naar het Vikingmuseum (Harro geniet alweer) en vanavond gaan we als troost lekker uit eten… vis ofzo… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.