Oslo – Bergen, zaterdag 12 juli 2003

Oslo – Bergen, zaterdag 12 juli 2003

Na opnieuw een nachtje heerlijk tukken keken we bij het wakker worden wat angstig uit het raam: je ziet niet veel van een prachtig uitzicht als het rotweer is en regent… Maar gelukkig: wolkjes en een zonnetje dus dat beloofde een prima reisje te worden. Na ontbijt, tas pakken en een wandelingetje naar het station zaten we om half elf in de trein, die stipt 10:43 vertrok. Het eerste deel van de reis was rustig: bebouwing, veel groen, maar nog niets spectaculairs. Dat veranderde na ongeveer 2 uur en het werd daarna alleen maar beter. Meren, bergen, prachtige doorkijkjes, velden met bloemen en uiteindelijk uitzicht op vier gletchers naast elkaar en een prachtig besneeuwd landschap. De tijd vloog voorbij en we zijn het er over eens dat dit met recht 1 van de mooiste routes van Europa mag heten. Geweldig! En volgende week zaterdag mogen we nog een keer!


In Bergen was het weer wat minder: stevig bewolkt en een flink stuk frisser. Harro sloeg aan het bellen en het viel nog niet mee om een slaapplaats te krijgen. Uiteindelijk kwamen we terecht in een hostel: 14 bedden per kamer! Tasje neergooien en natuurlijk direct de stad in: die knie zat behoorlijk vast, ondanks de wandelingetjes in de trein! We ontdekten onmiddellijk een geweldig stukje Bergen dat op de Unesco World Heritage lijst staat: Bryggen, het oude Hanse-gebied. Allemaal kleine, houten, scheef staande huisjes, van rond 1700. We slenterden wat rond en besloten morgen zeker terug te komen. Daarna was het tijd om te fourageren: de 7/11 deed wonderen. Zelf koken! Nouja; brood, maar zelfs met een salade!

Daarna ging het licht uit en slaapzaal of niet (wel dus: onze kamergenoten druppelden in meer of mindere staat van dronkenschap langzaam binnen): slapen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.