Maandag 16 augustus – meer Öland

Maandag 16 augustus – meer Öland


Na wat uitslapen pakten we opnieuw de auto. Zondag hadden we het zuidelijke deel van het eiland verkend en dus was vandaag het noordelijke deel aan de beurt. Hoewel er in de gids werd aangekondigd dat dit het “ruige” deel van het eiland was, viel dat nogal mee (of tegen). Veel boerderijen, rollende heuvels, akkers afgebakend met stenen muurtjes en opnieuw heel veel windmolentjes. Er staan er meer dan 100 over het hele eiland heen, waardoor het landschap er mee bezaaid is. De grootste is 8 verdiepingen hoog, naar Nederlands ontwerp en stamt uit 1850. Iedereen fotografeert dat ding als een bezetene, maar voor ons was na twee foto’s de lol er wel af. Molens hebben we tenslotte in Nederland ook!


De hoogtepunten waren een schitterend grillige rotskust, gevormd door de golven en de wind, de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland (meer het idee), verse vis voor de lunch in een restaurantje aan het water en een enorme grafheuvel van rotsen.


Het landschap was ook behoorlijk de moeite waard, maar het weer verknalde het wel een beetje. We hebben een paar heel stevige buien op ons kop gehad en eind van de middag waren we het behoorlijk zat. ‘s Avonds mislukte ook nog onze poging om nu EINDELIJK rendier te gaan eten en we rolden dan ook een beetje gaar ons bed in. Morgen richting Denemarken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.