Dag 2: Athene

Dag 2: Athene

Na de reisavonturen van de vorige dag (zelfde ochtend ?) zijn we flink gaar als we wakker worden. Om een uurtje of 11 besluiten we dan toch eindelijk maar eens de boze buitenwereld te gaan verkennen. Na een korte wandeling en een snelle bak koffie gaan we op weg richting de Acropolis. De weg naar deze ‘must see’ van Athene (slecht te missen trouwens) loopt dwars door de Plaka, een van de oudste en gezelligste wijken van Athene.
We zijn zeker niet de enigen die naar boven willen, toch is het relatief rustig. Na een forse wandeling door de hitte kopen we een kaartje. Voor we op zoek gaan naar het Parthenon genieten we eerst van het uitzicht over Athene, op een spekgladde granieten heuvel.

Daarna lopen we rustig anderhalf uur bovenop de Acropolis tussen de tempels door, genietend van de uitzicht en de prachtige gebouwen. Het museumpje is ook zeker de moeite waard: hier liggen de resten van alle spullen die niet in het British Museum liggen…

Via de tempel van Dionysos dalen we weer af naar de Plaka voor een drankje en een pitta-gyros. Via de vlooienmarkt van Athene gaan we dan op zoek naar de oude Agora. Hier staat een prachtig gerestaureerd gebouw en een van de meest complete oude tempels van Griekenland. Tegen de tijd dat we daar alles hebben gezien zijn we allebei doodop en besluiten dat het ook dringend tijd is voor een middagdutje.

Om een uur of zeven zetten we onze expeditie voort en gaan op zoek naar een leuk eettentje. We beginnen met een kopje koffie (=biertje en wijntje dus) met uitzicht op de Acropolis, die er in de laatste straaltjes zonlicht spectaculair uitziet. Op aanraden van de Lonely Planet komen we daarna terecht bij Strofi, een eettentje zuidelijk van de Acropolis met een fantastisch dakterras. We eten Souflaki’s met uitzicht op een prachtig verlicht Parthenon. De vertragingen van de dag daarvoor zijn we ondertussen compleet vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.