Dag 3: Van Athene naar Korinthe

Dag 3: Van Athene naar Korinthe

Vandaag krijgen we onze huurauto!

Maar voordat het zover is, is er na een nacht prima slapen en een prima ontbijtje nog wat tijd voor Athene: we besluiten om een bezoek te brengen aan het nationaal archeologisch museum. Twee uur lang dwalen we rond tussen de meest mooie kunstschatten, een waar feest der herkenning. Bijna alle beelden uit de griekse oudheid die je kent van tv en boeken staan hier opgesteld. Ondanks dat dit voor Karin ondertussen de derde keer was, besluit ze dat ze ooit weer terug wil.
We nemen afscheid van de Acropolis en Athene met een kop koffie met een uitzicht dat nooit verveeld. Een snelle Pitta om het af te leren en dan gaan we op zoek naar onze auto-verhuurder.

Op het metro-station Syntagma belanden we tot onze verbazing in een soort mini-museum. Ze laten zien wat ze allemaal hebben opgegraven tijdens de aanleg van de metro-lijn en in de wand zien we de eeuwen oude lijken liggen… (het zal je gebeuren dat je tweeduizend jaar na je dood tentoon gesteld wordt in een van de drukste metro-stations van Athene…)
De auto-boer heeft voor ons een verrassing in petto. We krijgen voor hetzelfde geld een betere auto: we zijn dan ook de trotse (tijdelijke) bezitters van een blauwe Citroen C3. Na een korte uitleg over de te volgen route scheuren we zonder enig probleem Athene uit in de richting Korinthe waar we zo’n anderhalf uur later aankomen. We doen een bakkie in het centrum en gaan dan op zoek naar een camping in de buurt. We landen op camping de Blue Dolphin, aan zee. Na het opzetten van de tent ligt Harro binnen 5 minuten in het water. Daarna lezen en luieren en ‘s avonds eten in Korinthe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.