Dag 4 : Van Korinthe naar Nafplio

Dag 4 : Van Korinthe naar Nafplio

Vandaag staat de rit naar Nafplio op het programma, een klein pittoresk stadje aan een baai. Om te beginnen is het lekker wakker worden met de golven op de achtergrond. We pakken rustig de tent in en gaan op weg naar onze eerste stop: Oud-Korinthe.
Oud-Korinthe is een van de mooiste archeologische sites van de Peleponessos. Hier staat een (bijna) complete stad met tempels, winkeltjes en alles wat je zo meer mag verwachten van een stad van 2500 jaar geleden. Het bijbehorende museum is klein maar heeft een aantal prachtige stukken staan. Halverwege de jaren 80 vonden een aantal andere mensen dat ook, en besloten dat ze 288 van deze stukken maar moesten jatten. Gelukkig werden 275 van de verdwenen stukken in de jaren daaropvolgend in Amerika weer teruggevonden.

We dwalen ongeveer anderhalf uur over het terrein en staan helemaal in de mooie plaatjes modus. Tempels met Karin, tempels met Harro en tempels met bloemen. (Voor de mensen die worden gedwongen tot het bekijken van de foto’s: Sorry… 🙂 ) Na een kopje koffie kopen we een brood en kaas en gaan op zoek naar het derde Korinthe: Acro-Korinthe.

Voor degenen die hebben opgelet: Acro betekent inderdaad ‘hoog’ en deze keer is Harro erg blij met hoog. Er ligt een fantastisch oud fort over een complete bergtop uitgesmeerd.We wandelen door grote poorten, over dikke muren om daar achter nog meer poorten en muren te vinden. Uiteindelijk picknicken we met een uitzicht over de vallei er onder. We schieten nog snel een paar plaatjes van de archeologische site en de stad die we van boven zien liggen en gaan dan op weg naar Nafplio.

na een fors uurtje rijden waarbij we onderweg de resten van nog allerlei bezienswaardigheden zien liggen (en er snel voorbij rijden) komen we aan in Nafplio. Hier gaan we op zoek naar een leuk hotelletje en bij poging drie hebben we die dan ook gevonden. Hotel Byron, wat al sinds 18-iets hoog tegen de berg opligt besluit ons een kamer te geven met een prachtig uitzicht over de baai. ‘s Avonds drinken we een drankje op het centrale plein en eten in een van de pittoreske straatjes van Nafplio. We zijn het er over eens dat deze stop de moeite waard is en besluiten nu vast op de terugweg ook weer in Nafplio te landen. Slapen lukt zonder enige problemen na deze toch wel lange dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.