Dag 6: van Arkoudhi naar Pylos

Dag 6: van Arkoudhi naar Pylos

Het plan is om vandaag rustig aan te doen en langzaam langs de kust naar het zuiden af te zakken. Doel van deze trip wordt het dorpje Pylos, waar in 1827 de turkse vloot door een klein oepsje van hun kant in de grond werd geboord (doet het goed in Griekenland!). Het dorpje ligt in een fantastische baai waar voor de kust een aantal eilanden liggen.
We beginnen de dag met een fort: 10 kilometer noordelijk van Arkoudhi staat een van de best bewaarde Frankische forten van rond 1200. Tot 1800 hebben hier diverse groeperingen aan gesleuteld: Franken, Byzantijnen, Turken, Venetianen, weer Turken en uiteindelijk de Grieken. We wandelen over de binnenplaats en later ook over de buitenmuren van het kasteel, waarbij we ondertussen genieten van perziken die in het fort groeien en die we van een aantal bouwvakkers krijgen.

Op de weg naar Pylos genieten we van fantastische uitzichten en lunchen in een strandtentje ergens halverwege. De kleine gemengde schotel met hapjes blijkt hier te bestaan uit bij elkaar zo’n anderhalve kilo vis. Varierend van inktvis in diverse vormen en soorten tot iets wat er uitziet als gefrituurde goudvis. Karin geniet, Harro probeert alles maar echt genieten wordt het niet. (Wel eens een zure zuignap gegeten?)
Na onze snelle hotel zoektocht van de vorige dag besluiten om dit geintje nog een keer te herhalen: dit lukt prima en weer zitten we voor een prikkie in een kamer met een prachtig uitzicht over de baai. We hebben lekker veel tijd over en gebruiken die om onze volgende tripjes te plannen, een drankje te doen en lekker te luieren. Na een pizza’tje duiken we vroeg ons bed in. Met de balkondeuren open vallen we in slaap op het geluid van de kabbelende zee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.