Dag 8: Van Gythio naar Nafplio

Dag 8: Van Gythio naar Nafplio

Vroeg opstaan! We hebben vandaag een aardig vol programma en een redelijke rit op het programma staan. Om 9 uur is alles dan ook ingepakt en gaan we op weg naar onze eerste stop: Mystras.
Mystras is een compleet verlaten stad uit de 12e eeuw waar tot 1953 nog mensen hebben gewoond en die sindsdien op de UNESCO World Heritage lijst staat. Vandaag de dag zijn er nog een groot aantal kerkjes (met fresco’s), complete gebouwen, een paleis en een fort te zien. We slenteren een uur lang tussen de gebouwen door en bekijken het miniscule maar verrassend moderne museumpje.

Daarna rijden we verder in de richting van Nafplio, waarbij we de stad Sparta, waar Mystras naast ligt, zo snel mogelijk achter ons laten: daar is namelijk buiten het zeer enerverende Griekse olijven en olijfolie museum en het chaotische verkeer werkelijk niets te beleven.
Tijdens de rit zien we achter ons steeds donker wordende wolken verschijnen, maar dat houdt ons niet tegen om ook nog een stop te maken bij Mycene. Mycene was het belangrijkste ‘koninkrijk’ tussen 1600 en 1200 B.C. Uit archeologisch oogpunt was de vondst van Mycene een van de belangrijkste van die periode. Amateurarcheoloog Schliemann bewees hier met zijn vondst dat de werken van Homerus niet op fictie maar op feiten berusten. De belangrijkste schatten hadden we al gezien in het museum in Athene; De resten van de forten en grafmonumenten maken het indrukwekkende verhaal compleet.
Bij het losbarsten van de eerste regenbuien rijden we verder naar Nafplio, waar we ondertussen via de telefoon een prachtig hotelletje hebben geregeld met een nog mooier uitzicht dan de vorige keer (zie dag 4). Pension Marianne kijkt niet alleen uit over de baai maar staat ook nog eens aan de voet van een van de twee kastelen die het stadje rijk is.

Terwijl we dit verhaal zitten te typen verschijnt de zon alweer achter de wolken vandaan en is het droog geworden. Tijd voor een biertje en een wijntje op het terras dachten we zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.