Delhi en naar Amsterdam

Delhi en naar Amsterdam

Na bijna 12 uur (tikkie onrustige) slaap stappen we onder een heerlijk warme douche. We ontbijten in het hotel en pakken daarna rustig onze tassen in. De laatste dag en hij belooft erg lang te worden. We checken om 11 uur uit en laten onze tassen opslaan in de bagageruimte van het hotel. Daarna pakken we een autoriskja naar het National Museum.

Dat blijkt ontzettend de moeite waard! We moeten onze tassen achterlaten (in een kluisje) maar mogen binnen wel fotograferen. We struinen bijna 3 uur door de verschillende zalen en over de verschillende verdiepingen van het enorme pand. Het is hier en daar een beetje onduidelijk wat waar te vinden is, maar we zien onder andere een enorme muntenverzameling, een wapenverzameling (inclusief een olifantenharnas) en echt schitterende beelden uit de periode 800 voor tot 1800 na Chr. De verzameling uit de Indusvallei, waar resten van nederzettingen uit ongeveer 7000 jaar voor Chr. gevonden zijn, is ook erg indrukwekkend. We zijn erg blij dat we dit niet overgeslagen hebben.

Na een lekker lome pauze duiken we daarna de shopping area in. We bezoeken een aantal goverment malls: winkels waarin de prijzen vastliggen, alle producten origineel zijn en iedere betrokkene een eerlijke prijs krijgt voor zijn aandeel in het proces. We kopen uiteindelijk niet zoveel, maar het kost Karin wat moeite om zich een beetje in te houden!
Aan het einde van de middag belanden we opnieuw bij ons koffietentje van gisteren en daar spelen we een enorm aantal potjes Yathzee, lezen we en drinken we koffie. Na een hapje eten gaan we rond 9 uur terug naar ons hotel waar we de bagage ophalen en een taxi bestellen.

Het duurt even voor we bij de luchthaven zijn: Delhi in op dit tijdstip nog veel drukker dan overdag. Op de luchthaven halen we de tassen door de scanner en na nog meer Yathzee laten we ons rond middernacht inchecken. De vlucht vertrekt uiteindelijk keurig op tijd, om 3 uur ‘s nachts. We vallen meteen in slaap en gelukkig lukt het om lekker veel uren van de 8 urige vlucht te slapen. Vlak voor Frankfurt krijgen we ontbijt en we landen op tijd.

Dat is fijn, want we hebben een strak uur om over te stappen, waarvan we zeker een half uur behoorlijk door moeten lopen om de volgende gate te halen. Als we er aankomen kunnen we meteen boarden en na nog een uur vliegen landen we op Schiphol. Daar zijn de tassen ook èn  Martijn en Eveline om ons op te halen. We hebben niet echt meer een idee van de dag en tijd, maar we zijn weer thuis na een wat ons betreft ongelooflijke reis. Incredible India indeed…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.