Dag 6: Van Seward naar Denali

Dag 6: Van Seward naar Denali

Om kwart over 6 gaat de wekker. Er staat vandaag een lange dag op het programma, een 11 uur durende rit van Seward naar Denali National Park. Enigszins snel zijn we dan ook op weg, in eerste instantie richting Anchorage om boodschappen te doen voor de komende 4 dagen. We komen weer langs Kenai Lake en de baai waar we op de tweede dag tevergeefs walvissen hebben geprobeerd te kijken en landen uiteindelijk bij een shopping mall in Anchorage. Hier worden we er door Kris uitgegooid en rijdt hij verder om boodschappen te doen. We lopen wat rond in de mall doen wat boodschappen voor de komende dagen en besluiten te lunchen bij Subways. Daarna lopen we door naar wat een enorme sport- en outdoorwinkel lijkt te zijn. In de praktijk blijk dit een grote jacht- en viswinkel te zijn. Naast ons staat een kerel munitie in zijn karretje te laden alsof  ‘ie zelfstandig de derde wereldoefening wil starten en aan de wand hangen wapens alsof het zakken snoep zijn. Bijna verrassend te noemen totdat je je weer beseft waar je bent. Jagen, vissen en wapenbezit zijn hier de normaalste zaak van de wereld, en het jagen op borden langs de weg lijkt volkssport nummer 1. Vrijwel alle borden hebben wel een of meerdere gaten. Toppunt is wel een elektronisch matrix bord waar diverse gaten in geschoten zijn!
Als we alle boodschappen met veel pijn en moeite in de auto gestouwd hebben, gaan we nog snel even drank kopen voor de komende dagen. Met de inmiddels bekende kortingskaart op zak plunderen we de drankwinkel waar we natuurlijk weer naar ons ID worden gevraagd… We zouden eens onder de 21 kunnen zijn.
De volgende 6 uur durende rit naar Denali verloopt zonder problemen. Een korte stop op een plek waar we eventueel Mount McKinley zouden kunnen zien loopt op niets uit: het is net zoals de afgelopen dagen bewolkt. Hoewel het weer tot nu toe niet slecht is horen we van Kris en anderen dat dit de slechtste zomer sinds tientallen jaren is. Dit is ook tevens de reden dat er nog aan alle kanten sneeuw op de bergen ligt. We hopen wel dat het gaat opklaren, want morgen gaan we vliegen over Denali.
In Denali is de eerste stop bij het Visitor Center van het park om tickets te kopen voor de volgende dag. Om het park goed te kunnen zien, kan je met een bus naar verschillende plekken worden gebracht. Het is wwel vrij druk, dus de kunst is het om er toch redelijk op tijd bij te zijn. Nadat iedereen zijn/haar tickets heeft, vertrekken we richting camping. Als we daar aankomen is het inmiddels 8 uur. Snel wordt het (dit keer kant-en-klare) eten bereid en zetten we onze tenten op. Om 11 uur rollen we onze tenten in, morgenochtend is het weer een vroege: Om 8 uur vertrekt ons vliegtuigje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.