Alta

Alta

Vandaag is het vrijdag. We vervolgen de reis via Hammersfest naar Alta.


Hammersfest is een van de 3 plaatsen in Noorwegen die zegt de noordelijkste stad van de wereld te zijn. Honningsvag waar we gisteren waren zegt dat ook, net als Tromsø waar we morgen naar toe gaan. Dit is een definitiekwestie. Want wanneer is een stad een stad? Volgens Hammerfest als je meer dan de 6.000 inwoners hebt (Honningsvag heeft er minder) en volgens Tromso als je groter bent dan Hammersfest. Kortom: een interessante discussie die voorlopig nog niet is beslecht. Om er zeker van te zijn dat we naast de zuidelijkste stad ter wereld (Ushuaia in Argentinie) ook de noordelijkste stad kunnen afvinken, bezoeken we ze voor de zekerheid alle drie:-). Onderweg ook nog over de noordelijkste hangbrug ter wereld heengereden, voor wat het waard is.


Het is hier trouwens behøørlijk fris, onder de 10 graden met een ijzig windje. Goed, genoeg voor vandaag. We gaan nu verder richting Alta dat bekend staat om zijn prehistorische rotsschilderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.