De heenreis

De heenreis

Zondagochtend gaat om 05:30 uur de wekker. Vroeg!


Snel douchen, ontbijten en de laatste dingen inpakken. We rijden met de auto naar Mariahoeve en pakken daar de trein naar Schiphol. De eerste tram vanuit Ypenburg vertrekt pas om 08:00 uur…


Om 09:50 vertrekt onze vlucht naar London Heathrow. Onze transfer van terminal 5 naar terminal 1 verloopt voorspoedig. We verbazen ons telkens weer over de kruip door sluip door routes op luchthavens. Hier ook weer: via de meest vage gangetjes, trappen en wegwijzers beland je uiteindelijk waar je wezen moet.


Om 12:30 vliegen we door naar Helsinki, waar we landen om 17:30 uur, een uur later dan de Nederlandse tijd. Met bus 615 naar het centrum. Bagage in een kluisje, een beetje rondgeslenterd, een hapje gegeten en op het station gewacht op onze nachttrein naar Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman.


Alhoewel treinen best redelijk slapen, worden we de volgende ochtend een beetje brak wakker. Om 10:40 komen we aan in Rovaniemi. Huurauto opgehaald (gratis upgrade naar een Ford Focus stationwagon -jaja-) en naar het hotel dat een huisje blijkt te zijn. We zitten vlakbij een stadion met enorme skischansen: indrukwekkend om te zien en ook een beetje raar zo midden in de zomer als het 20 graden is en de zon schijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.