De ontmoeting met de kerstman

De ontmoeting met de kerstman

We trekken onze stoute schoenen aan en gaan op zoek naar de kerstman. Die woont in Santa Claus Village (SCV), precies op de poolcirkel. De Finnen zijn daar behoorlijk trots op. SCV stelt, als je de kerstman buiten beschouwing laat, niet zoveel voor: er zijn wat winkeltjes met de nodige souvenirs en kerstversieringen en dat is het wel zo’n beetje. Maar goed, gelukkig is er het kantoor van de kerstman. Daar kun je allerlei kerstman-attributen zien zoals zijn zevenmijlslaarzen en een machine waarmee hij de aarde langzamer kan laten draaien zodat hij genoeg tijd heeft om alle kadootjes te bezorgen.


Vervolgens mocht iedereen omstebeurt naar de kerstman om met hem op de foto te gaan en een praatje te maken. De kerstman heeft ons toevertrouwd dat hij fan is van Ajax (zo mogen wij het horen). Best een aardige man. Je hoeft niet bang voor hem te zijn. Karen vroeg zich nog af of hij dit werk in z’n eentje deed, waarop de kerstman de tegenvraag stelde of we naast hem nog iemand anders zagen. Het was dus de echte:-)!


Via de supermarkt terug naar huis. Ontdekt dat oversteken over zebrapaden levensgevaarlijk is: ze stoppen hier niet!


Rovaniemi zelf stelt niet veel voor en is zelfs ronduit lelijk. Er zijn weinig oude gebouwen omdat de Duitsers aan het eind van WOII op hun terugtocht alles kort en klein hebben geslagen. Niet alleen hier maar in heel Scandinavie. Zonde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.