Kopenhagen

Kopenhagen

Zaterdag zijn we met een supersnelle trein van Stockholm naar Kopenhagen gereisd. Hij ging af en toe zo snel dat je bijna niet naar buiten kon kijken. Heftig!


Kopenhagen is na Stockholm en Helsinki even wennen: het is hier veel drukker, zowel qua mensen als qua verkeer, terwijl de stad niet eens groter is dan Stockholm. Komt vast door de indeling ofzo.


Zondag, onze eerste dag in Kopenhagen, hebben we een wandeling gemaakt door de stad. Onder andere het parlement gezien (dan kom je er weer eens achter dat het Binnenhof toch wel heel erg mooi is, alleen het parlement in Boedapest komt daar wat ons betreft bij in de buurt, tot nu toe dan) en de paleistuinen. Via de haven naar het beeld van de zeemeermin gelopen. Daar was het een drukte van jewelste: allemaal toeristen die haar op de foto wilden zetten. Alex heeft zich fanatiek in de menigte gestort, met een paar mooie foto’s als resultaat. Met een pontje naar de andere kant van de haven gevaren. De wijk die daar ligt bestaat uit allemaal oude pakhuizen waarin nu allemaal huizen en appartementen zijn gekomen. Daardoor heeft de wijk een enorme boost gekregen en is ‘ie nu ontzettend populair.


Maandag hebben we een winkel- en designroute gelopen langs bekende en minder bekende Deense merken. Ook een bezoek gebracht aan het Danish Design Centre waar onder andere een tentoonstelling was van Deense houten meubelen (mooi!). Karen is ook nog naar een zeer hippe kapper geweest waar ze zich een ‘Danish Design’ kapsel heeft laten aanmeten. Achteraf bleek dat 700 Deense Kronen te kosten… We weten de wisselkoers niet precies, maar een ding is zeker: deze kapper is niet goedkoop…


Dinsdag zijn we met de trein naar Humlebaek gereden, waar Lousiana ligt, een museum voor moderne kunst. Het museum is prachtig gelegen, met een beeldentuin met uitzicht op zee. Bijna de hele dag in het museum doorgebracht. Wij vonden met name de beeldencollectie en de tuin geweldig. De schilderijen vonden we minder. Wel een paar verrassende potloodtekeningen van Picasso en Mondriaan gezien.


‘s Avonds terug in Kopenhagen rond 19:00 uur op de trein naar Den Haag gestapt waar we vanochtend rond 10:00 uur zijn aangekomen. Poezen opgehaald en naar huis! Mooie reis achter de rug. We zijn benieuwd naar de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.