Lofoten

Lofoten

Woensdag 3 juli. Een mooie rit naar de Lofoten, een andere eilandengroep voor de kust van Noorwegen, met heel wat foto- en andere tussenstops. Eerst een in de hoofdstad van de Lofoten, Svolvær. Dat stadje vonden wij niet zo: een grote bouwput met heel veel lelijke nieuwbouw en hoogbouw tussen alle schattige huisjes. Geen gezicht. De welstandscommissie heeft hier zitten slapen!


Daarna stuurde de Tomtom ons via een toeristische route naar Ã…, het zuidelijkste plaatsje op de Lofoten. Heel mooi gelegen op een uitloper van de rotsen in de zee. Onderweg door een paar schattige dorpjes gereden, waar de hoeveelheid stokvis het aantal huisjes oversteeg. De Lofoten zijn sowieso prachtig, het mooiste stukje Noorwegen tot nu toe. Het weer helpt enorm want dat is een stuk beter dan de afgelopen dagen: blauwe luchten en een zonnetje met temperaturen tussen de 15 en 20 graden (nog niet zo warm als in Nederland, maar toch!).


We verblijven nu in Nusfjord in een oude visloods die is omgebouwd tot een huisje. Als je de loods ingaat, kom je eerst in een soort van werkplaats waar allemaal netten hangen. Daardoor denk je in eerste instantie dat je verkeerd zit maar dat is dus niet zo. Als je even verder loopt zit er een deur met hangslot waarachter een leuk huisje zit. Verrassend! Nusfjord zelf is een heel klein vissersplaatsje dat bekend staat om zijn haventje en oude gebouwen (nu een soort openluchtmuseum) en is mooi gelegen in een fjord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.