Tromsø

Tromsø

Als we dit schrijven, weten we inmiddelds dat Spanje het EK gewonnen heeft. De duitse vlaggen zijn overal van de campers verdwenen en de gezichten staan ee stuk minder vrolijk dan toen we op de Noordkaap waren en Duitsland won van Turkije.
Maar goed, dat terzijde.

Zaterdag 28 juni een lange rit van Alta naar Tromsø inclusief twee overtochten met een veerboot.
We zitten in een huisje op een camping in de buurt van Tromsø. Zondagochtend een wandeling gemaakt naar een uitkijkpunt op een berg tegenover de camping. Mooi uitzicht en, niet geheel onbelangrijk: mooi weer! Daar waren we aan toe! ´s Middags Tromsø in. We hebben een museum bezocht over Spitsbergen (ons volgende reisdoel;-)) en een beetje rondgelopen in het centrum waar niet zo heel erg veel te beleven was omdat op zondag alle winkels dicht zijn.

Even heel wat anders. Karen gaat er elke nacht wel een keertje uit omdat ze moet plassen. Nu is dat in Lapland erg bijzonder omdat je dan meteen een stukje van de midzomernachtzon meekrijgt. Elke nacht zijn er mensen op pad om daarvan te genieten. Alex slaapt daar al dagen doorheen, ondanks Karens enthousiaste verhalen (warme slaapzak, buiten is het koud, die zon komt nog wel een keer en by the way die is er overdag toch ook). Vannacht is het er dan eindelijk toch van gekomen en heeft ook Alex de midzomernachtzon gezien. Jaja. En die is anders dan de zon overdag: lager, warmer (want er is geen wind) en er zijn enorme schaduwe. Mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.