Verder noordwaarts

Verder noordwaarts

Bijna 10 uur geslapen! Lekker rustig aangedaan, broodjes gesmeerd, de boel opgepakt en op pad naar Saariselka, een wintersportplaatsje ongeveer 250 km ten noorden van Rovaniemi.


Het is heerlijk om hier te rijden. Er is bijna geen verkeer en bijna iedereen houdt zich aan de snelheid die hier niet erg hoog ligt: 80 tot 100 km per uur. Paar fotostops gemaakt bij mooie meertjes met rode houten huisjes en natuurlijk bij het beroemde waarschuwingsbord voor overstekende rendieren.


Na bijna 3 uur rijden maken we een wandeling in Nationaal Park Urho Kekkonen. Eerst een heel stuk bergop (zucht). In het begin was er geen mug te zien, maar nadat we een keer stil hadden gestaan om een informatiebord te lezen, wisten ze ons te vinden. En dan niet een mug of twee, nee, meteen een hele zwerm. Snel gedeet en muskietennetjes omgedaan. Daarmee waren we de muggen te slim af. Bovenop de berg een geweldig uitzicht over uitgestrekte bossen. De weg terug naar beneden ging door bossen en moerassen met wat open vlaktes. Daar hebben we onze eerste kudde rendieren gezien. Toen we een stukje verder liepen hoorden we wat aan de andere kant van het pad: daar stond een baby rendier dat zijn moeder zocht. Die moeder liep verderop bij de rest van de kudde. Wij meteen foto’s maken. Maar toen het baby rendier ons zag, schrok ‘ ie zo dat ‘ ie meteen moest plassen. Lief he? Ondertussen kwam moederrendier met de rest van de kudde er al aan om baby rendier te redden waarop wij besloten door te lopen. Eind goed al goed!


Inmiddels zijn we in ons hotel in Saariselka aangekomen en hebben we voor het eerst internet tot onze beschikking! Morgen wacht ons een lange rit. Dan rijden we in een keer door naar de Noordkaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.