17 sept. – Mystic

17 sept. – Mystic

De laatste echte vakantiedag… Morgen vliegen we naar huis! Echt zin hebben we niet, al is het heerlijk om straks iedereen weer te zien en in ons eigen bedje te slapen. Nietemin hebben we lekker geslapen vannacht en vandaag denken we gewoon nog even niet aan naar huis gaan! Vandaag proppen we de rommeltjes in onze tas, gooien de sleutels in de daarvoor bestemde bievenbus… en slaan het ontbijt dat de naam ontbijt eigenlijk niet mag dragen, over. Tijd voor iets beters dat we in Hyannis in een traditionele ‘diner’ vinden. Een eitje, beetje toast en Martijn ook nog een pancake.

We stappen de auto weer in en rijden vervolgens – met een korte koffiestop halverwege – in iets meer dan 2 1/2 uur tijd naar Mystic. Dit meer dan schattige plaatsje ligt aan de kust van Conneticut en is beroemd om twee dingen: het enorme scheepvaartmuseum (dat we vandaag overslaan) en het aquarium en ‘marine research instituut’, waar we zeker een bezoekje willen brengen.
Maar eerst willen we een kamer regelen. We kiezen voor een leuke Inn, als afsluiting van de vakantie. De ‘Whaler’s Inn’ stamt uit 1865 en hoewel zelfs de goedkope kamers nog vrij prijzig zijn gaan we voor deze ene, laatste nacht in de VS, voor de bijl. De Inn staat midden in het pittoreske dorpje, tussen de huizen van zeekapiteins. We kunnen pas vanmiddag inchecken, dus stappen we meteen weer in de auto, naar het aquarium.

We staan rond 1 uur voor de deur en hoewel de hele parkeerplaats vol staat, is het binnen heerlijk rustig. Er zijn wat ouders met kleine (nog niet schoolgaande) kinderen, wat oudere mensen en hier en daar verdwaald een stel van onze leeftijd. En verder hebben we de ruimte!
We kijken de eerste 20 minuten even rond om een idee te krijgen van het geheel. Er is genoeg te bekijken: een aanraak-bassin met roggen, een pinguin-paviljoen, een ‘moeras’ met brulkikkers en schildpadden, zeeleeuwen, veel overdekte aquaria en als klap op de vuurpijl een enorm bassin met 3 beluga’s!

Na het rondwandelen bekijken we om half 2 de leuke zeeleeuwen-show. Daarna dwalen we langs alle buiten-verblijven en om 3 uur zijn we natuurlijk bij de beluga-training. Dan valt eindelijk de beloofde spat regen. Er is rotweer voorspeld, maar tot nu toe hebben we vooral zon en wolken gehad. Ook deze bui valt mee, maar we gebruiken het als een goed excuus om binnen rond te kijken. Ook hier is genoeg te zien, met als bijzonderheden een grote octopus, een gelige kreeft en twee felblauwe kreeften! Deze kleuren zijn genetische afwijkingen en de schatting is dat het eens op de 1 tot 3 miljoen keer voorkomt. Het is een vreemd, maar mooi gezicht.

Terug buiten gekomen aaien we nog een rog en natuurlijk gaan we nog even bij de beluga’s kijken. Het is inmiddels 4 uur en prakisch uitgestorven. We genieten nog een minuut of 20 – al kletsend met een van de verzorgsters – van deze schitterende beesten.
Daarna rijden we naar het hotel en checken in, in de prima kamer. We rommelen een uurtje aan op de kamer en daarna lopen we naar Captain Daniel Packer Inn, een geweldige pub annex restaurant, waar we temidden van luidruchtige locals en een geduldige serveerster, heerlijk eten. We nemen er een borreltje op (of twee) en genieten na van deze heerlijke vakantie. Morgen moeten we vooral reizen; vandaag is er tijd om nog even vakantie te vieren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.