Voorbereidingen

Voorbereidingen

Het is zover: na veel voorbereidingen leggen we vandaag de laatste hand aan onze reis naar Vietnam en Cambodja. Tas inpakken, huis opruimen, de laatste was gedraaid. En morgen, dinsdag 16 maart 2010, vliegen we via Bangkok naar Hanoi!

De reis is geboekt bij Vietnamonline.nl en is met een aantal kleine variaties de reis ‘Van Schilderbaai naar Tempelschat’, waarvan je een beschrijving kunt vinden op http://www.vietnamonline.nl/vietnamencambodja.htm. Alleen het einde hebben we een beetje aan laten passen: we vliegen na een extra dag Siem Reap (bij de beroemde tempels van Angkor) naar Bangkok en slaan daarmee de laatste twee reisdagen zoals genoemd in de beschrijving, over.

We hebben er ontzettend veel zin in. We hebben ons de laatste maanden langzaam voorbereid, onder andere door het halen van prikken (en dat zijn er nogal wat: we zijn nu beschermd tegen D, T en P, Hepatitis A en buiktyfus en hebben Deet mee tegen de malaria- en denguemuggen), het regelen van een visum voor Vietnam (erg soepel, meteen mee terug, bij de ambassade in Den Haag) en veel lezen (LP’s, Wereldreisgids ANWB en Internet). En nu is het bijna zover. We kijken vooral uit naar het varen op Halong Bay en de Mekong, naar de tempels van Angkor, naar het eten… en naar Martijn’s verjaardag! Maar eerst vliegen en met een tijdsverschil van 6 uur, zijn we waarschijnlijk goed de weg kwijt als we aankomen! Vanavond maar vroeg slapen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.