Voorbereid op reis

Voorbereid op reis

Een reis door Laos is, volgens Laosonline.nl “oorspronkelijk en nog steeds heel bijzonder.” Sinds we van plan zijn er heen te reizen hebben we al regelmatig de vraag gekregen: “Laos? Waar ligt dat ook alweer?” en “Laos?! Wat ga je daar doen dan?”. Vragen die er voor zorgen dat we alleen maar meer zin in deze reis krijgen!

Pas in 1994 opende dit verborgen land in Indochina, dat ingeklemd ligt tussen Thailand, Vietnam, Cambodja, Myanmar/Birma en China, haar deuren voor de buitenwereld en sindsdien is de populariteit van het land snel toegenomen. Toch is het nog steeds één van de meest oorspronkelijke en best bewaarde culturen van de regio. Nu de infrastructuur snel verbetert en het comfort in hotels toeneemt lijkt dit hèt moment om een kijkje te nemen in dit onbekende land.

Met niet al te veel tijd voor voorbereidingen hebben we een aantal maanden geleden “bouwstenen” geboekt bij Laosonline.nl, een dochterorganisatie van Riksjaonline.nl en daarmee een zusje van Vietnamonline.nl. Daarmee reisden Martijn en Karin eerder naar volle tevredenheid naar Vietnam en Cambodja. Harro en Eveline reisden naar Cuba en Harro en Karin reisden een klein stukje in India. We hopen dus op een herhaling van het succes.

Zelf boekten we de rechtstreekse nachtvluchten met KLM naar Bangkok, waar we, als we toch in de buurt zijn, eerst een kijkje van twee dagen nemen. Als de jetlag is bedwongen, vliegen we door naar Laos. We vertrekken op 8 november ‘s avonds en tot die tijd zijn we hard aan het werk. Maar in de avonduren lezen we ons in en bereiden we ons voor. Binnenkort meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.