Laatste voorbereidingen

Laatste voorbereidingen

Zo, vakantie en we hebben er allebei behoorlijk behoefte aan! In de laatste weken steeg de werkdruk tot ongekende hoogten, maar nu zijn alle mails beantwoord, alle acties belegd of geparkeerd en maken we ons op voor een paar weken reizen! En we gaan goed voorbereid.

Op de bestemming zelf hebben we ons voorbereid door een (wat verouderde) Lonely Planet en een Dominicus reisgids. Karin is bovendien op de laatste dag voor haar vakantie een collega tegen gekomen die in Laos is geweest! Bijzonder, want de afgelopen maanden hebben we niemand ontmoet die er is geweest of iemand kende die er is geweest. De collega heeft Karin reisvershalen van hem en zijn vrouw meegegeven: stof die we natuurlijk verslinden!

De kledingkeuze is nog een klein beetje een uitdaging. Ja, het is er warm en inmiddels behoorlijk droog, maar in dit seizoen kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen. Het fatsoen gebied ons bovendien schouders en knieen te bedekken. Laagjes dan maar en lange mouwen en broekspijpen, maar wel dun.

De hygiene en gezondheidszorg staan in Laos op een laag pitje. Inentingen tegen DTP, Hepatitus A en Buiktyfus zijn wat ons betreft daarom een must. Daarnaast nemen we een muskietennet, Deet en malariatabletten mee: in Laos willen we in verband met Malaria en Knokkelkoorts niet te intiem worden met de plaatselijke steekbeesten. Ontsmettende doekjes en een EHBO-tasje completeren onze maatregelen.

Dit weekend gooien we onze koffers vol en maandagavond zitten we rond half 9 in het vliegveld, om 11 uur later in inmiddels weer opgedroogd Bangkok aan te komen, voor een Beetje Bangkok en daarna Lekker Lang Laos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.