Victoria

Victoria

Ok, kwart over 5. Nog steeds echt belachelijk vroeg, maar al veel beter dan 4 uur. Vooral als we het nog drie kwartier weten te rekken met wat doezelen. Maar dan zijn we HEEL erg wakker en is het tijd om op te staan. Na een beetje typen aan het verslag, douchen, haar wassen, een kopje thee, tas ompakken en aankleden is het tijd om te gaan ontbijten. We pakken onze spullen en wandelen in 20 minuten naar Jam. En, ongelooflijk, zelfs om kwart over 8 op zondag staat er een rij! Maar, deze keer gaan we niet weg. Het is zo mogelijk nog beter weer dan gisteren: zonnig, nauwelijks wind en we staan (of nouja zitten, op een daarvoor bedoelde balkonrand) prima. Vooral als we ook nog koffie krijgen voor tijdens het wachten. Helaas de lokale slootwatervariant, maar het heeft wel wat. En als we ook nog binnen 15 minuten aan de beurt zijn en de menukaart zien, zijn we erg tevereden dat we hebben gewacht. En dat gevoel is ná het ontbijt alleen maar versterkt: kaneel/honing yoghurt met cruesli en vers fruit, plus een bak vers fruit en grapefruitsap (Karin) en omelet met bacon, toast, fruit en meer koffie (Tijn). Voldaan rollen we naar buiten. Tijd om de berg eten er af te wandelen…

De rest van de ochtend gaat voorbij met het wandelen door de stad. We bezoeken achtereenvolgens meerdere markten, Chinatown, de winkelstraten… Victoria is een schattig en redelijk on-Canadees/Amerikaans stadje. De invloeden van het grote Britse rijk zijn nog voelbaar: van de stenen gebouwen tot de hanging flowerbaskets en van het Empress Hotel tot de Parliament Buildings. En die láátse zijn heel interessant, wat ons betreft. We hebben gelezen dat er gratis tours worden gegeven en als we bij de ticketbalie staan blijkt dat te klppen: om 20 over 11 kunnen we mee. We dreutelen wat door de tuin en zijn op tijd terug voor de gratis rondleiding. Megan neemt ons mee naar binnen en vertelt ons over de geschiedenis, het parlement, het stadswapen… om vervolgens onderbroken te worden door Sir James Douglas, de gouverneur van BC en stichter van de stad Victoria. De acteur vertelt vlammend over zijn tijd in de stad en wordt beloond met een welgemeend applaus. Erg grappig en een leuk detail in deze tour. Uiteindelijk staan we na 40 minuten weer buiten: kort maar leuk.

We halen wat drinken, ploffen neer op een bankje en overleggen wat we gaan doen. We hebben zo stevig ontbeten dat we geen behoefte hebben aan lunch. Daarom eerst maar naar het hotel om wat pauze te houden. We wandelen terug en ploffen neer in de lobby. Daar zakken we een uurtje onderuit. Boekje er bij, een frisje… Als we een beetje zijn bijgekomen wandelen we naar het Royal British Columbia Museum. We kopen een kaartje en verliezen ons binnen vijf minuten in dit geweldige museum! Er blijkt een schitterende Viking tentoonstelling en daarnaast zijn de vaste afdelingen natuurhistorie, lokale geschiedenis en vooral First Nations (de oorspronkelijke inwoners van BC) fantastisch. We lopen ons helemaal verloren en genieten er enorme van, tot het echt helemaal op is. De energie en de kcp’s (knee credit points) dus; het museum gaat nog wel even mee. Wij niet dus we stoppen er mee voor vandaag.

We drinken een drankje bij Garrick’s Head, eten bij John’s Place en gaan tevreden naar het hotel. Daar vechten we – met typen, tv.v. en kletsen – tegen de slaap. Eens zien hoe lang we dat vol houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.