van Jaipur naar Agra

van Jaipur naar Agra


Na een heerlijk rustige nacht is Harro ‘s ochtends weer helemaal opgeknapt. We ontbijten rond half acht in het hotel want om 8 uur vertrekken we richting Agra. Op de toch redelijk lange rit zijn er gelukkig wel een aantal stops ingepland.

De eerste is een koffiepauze, maar de tweede belooft interessanter te worden. We maken een stop bij het Keoladeo National Park, een vogelreservaat. Daar aangekomen blijken de vogels op: het park blijkt compleet droog te staan waardoor er in de wijde omgeving werkelijk niets vliegends te vinden is. Enigzins teleurgesteld duiken we de bus weer in op weg naar de lunch: een chique gelegenheid met zwembad.


Onze volgende stop is dan wel een stuk interessanter: we stoppen bij de verlaten stad Fatehpur Sikri. Deze stad die rond 1580 is gebouwd, gedurende de heerschappij van de Mughal keizer Akhbar, is nu verlaten maar prachtig bewaard gebleven. Het complex bestaat uit een aantal paleizen voor zijn drie dames (een christelijke, een moslima en een hindustaanse) en een hele grote moskee. Door een gids worden we langs de verschillende paleizen geleid en bezichtigen uitgebreid de prachtige open lucht moskee met een toegangspoort van wel 45 meter hoog.

Daarna rijden we verder naar Agra en ons prima hotel Amar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.