31 maart – naar Siem Reap

31 maart – naar Siem Reap

Belachelijk, een wekker om half 6 en ontbijt om 6 uur, maar goed we willen de bus naar Siem Reap natuurlijk wel halen. Keurig om half 7 worden we opgehaald… en binnen 5 minuten afgezet bij het vertrekpunt van de bus, die om half 8 vertrekt… Dat was dus wat overdreven, maar goed, het gekrioel voor, om en in de bus is wel geestig. Om een tas te labelen zijn bijvoorbeeld 5 (!) mannetjes nodig. Dan heb je wel een gelabelde tas, met een dubbel gecontroleerd label en een ticket met daarop vastgeniet je ontvangstbewijs; moet je ook niet onderschatten.

Om half 8 zitten we in de bus en uitgezwaaid door 12 mensen van het busbedrijf (letterlijk) vertrekken we naar Siem Reap. Het is een lange rit; 6 uur, maar de bus is comfortabel, met voldoende beenruimte, met airco, met een chauffeur, een assistent en een hostess (die zich door haar Cambodjaanse en Engelse praatjes heenworstelt) en met een tasje met water, een opfrisdoekje en twee koffiebroodjes. Ook de weg is goed en als we de stad uit zijn, beginnen we het leuk te vinden. We zien een hoop van het Cambodjaanse platteland en dat is (hoewel erg droog in dit jaargetijde) schitterend. Velden met palmbomen, waterplassen met lotusbloemen, rijen met huizen (van hout of van palmbladeren) op palen (handig in het regenseizoen), met koeien, hooibergen, mensen aan het werk en spelende kinderen, tempels en scholen en allemaal in een bouwstijl die ons volkomen vreemd is. Ontzettend fotogeniek en jammer dat we er zo voorbij schieten.

De stop halverwege is vooral memorabel door het kraampje met kakkerlakken en andere torren… om te eten wel te verstaan. De (lokale) dame die even komt proeven en vervolgens een zakje koopt is wat ons betreft ook memorabel. Over smaak zou niet te twisten zijn, maar in dit geval…

Om half 2 zijn we in Siem Reap en het is bloedheet. We regelen samen met Marten en Hanneke een tuktuk naar ons prima hotel en binnen een half uur na aankomst liggen we in het zwembad. Zalig, bijna nog lekkerder dan de vorige keer! We komen helemaal op temperatuur en als we gerimpeld zijn en kippenvel hebben, gaan we het water pas weer uit. Uiteindelijk gaan we ons na een uurtje weer aankleden en wandelen we de stad in. We drinken ‘echte’ koffie (in plaats van de zoete Vietnamese of Cambodjaanse variant), pinnen, wandelen door en schattig winkelstraatje, drinken een belachelijk goedkope cocktail en eten uiteindelijk bij een prijswinnend restaurant verrukkelijk Cambodjaans. Met een extra drankje op een terras dat gratis wifi heeft (in ons hotel is het betaald en duur ook) werken we de site bij en genieten van een heel relaxte avond. Morgen Angkor!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.