11 november – Van bangkok naar Luang Prabang (Laos)

11 november – Van bangkok naar Luang Prabang (Laos)

Na een nachtje rustig slapen (K) en een nachtje total loss (H) staan we fris en fruitig om half acht op. Bangkok is vandaag een beetje grijs en somber, maar een aangename temperatuur van een graadje of 25 maakt veel goed. Ontbijten doen we weer op het terras van het hotel, waar we genieten van het schouwspel op de steiger bij het – en uitstappen in de ferries. (we schatten dat ook hier een marge van 10% ‘acceptible loss’ van passsagiers die letterlijk tussen wal en schip vallen geldt…)

De ochtend verloopt rustig, we hebben niet echt de tijd om nog uitgebreid op stap te gaan want we hebben een taxi om kwart voor elf richting de luchthaven. Boekjes, reisgidsen en een potje yathzee op het balkon zorgen voor een erg relaxte ochtend. De taxi staat keurig netjes op het afgesproken tijdstip klaar en binnen drie kwartier staan we op de luchthaven. 500 baht voor de taxi chauffeur en een 20 baht ‘offer’ voor de vuilnisbak (die onder beheer van de lokale bewaker staat…(!)) verder lopen we richting de incheckbalie. Binnen 20 minuten zijn we door de douane en is het tijd voor lunch en een kop koffie.

Keurig om half twee vertrekken we met onze kleurrijke ‘city hopper’ van Bangkok air in richting van Luang Prabang, onze eerste stop in Laos. De vlucht verloopt prima, helaas is door de grijze wolkenmassa het zicht erg beperkt. 2 uur verder landen we op luang prabang international airport, waar keren op de landingsbaan de normaalste zaak van de wereld is en de aankomsthal zo groot is als de gemiddelde woonkamer. 72 dollar en 2 pasfoto’s voor de beide visa armer en een indrukwekkende verzameling plakkers en stempels in ons paspoort rijker staan we binnen een kwartier met onze bagage buiten. We pinnen een voorraadje KIP (Kippen?/Kips?/Tok?/Toks?), de lokale valuta, en ritselen een taxi naar ons hotel.

Al heel snel wordt ons duidelijk waarom het hier Laid Back Laos heet: Iedere vorm van stress en drukte lijkt hier onbekend. Er zijn geen rijen, iedereen is vriendelijk en alles rijdt met een slakkengangetje op de ook al niet erg drukke wegen. We tuffen rusig door het dorp richting ons hotel waar we voordat we ook maar iets hebben gezegd of ons paspoort hebben laten zien meegenomen worden richting de kamer. Vriendelijk worden onze spullen neergezet, we krijgen nog een envelop met nog wat reisbescheiden en dat was het: een incheckprocedure waar een gemiddeld 5 sterren hotel nog wat van kan leren.

Tijd voor de stadsverkenning! Luang Prabang is een niet al te groot stadje aan de Mekong rivier, waar van alles in de buurt te doen is, dat bol staat van de restaurantjes en kroegjes en waar elke avond de ‘night market’  is waar allerlei lokaal geproduceerde spullen worden verkocht. We beginnen de tocht met een kop koffie en een smoothie bij een gezellige koffie tent in de buurt en dwalen daarna rustig door de stad en over de net opgebouwde markt, waar met name veel kleurrijke handgeweven doeken te koop worden aangeboden. We klikken wat met onze camera’s, maar kijken vooral onze ogen uit en genieten van de relaxte sfeer in de stad. Na de verkenningsronde wordt het tijd voor een drankje. Het vinden van een gezellige bar levert niet al te veel problemen op en binnen enkele minuten zitten we aan de gin-tonic en een biertje, met daarbij in knoflook verzopen brood, yummie!

We eten iets verder op op het terras bij een prima tentje, Karin een gestoomd visje en Harro aan de flied noodles. We lopen daarna rustig terug naar het hotel waar we rond negen uur zijn. Morgen gaan we verder de stad verkennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.