Kerio valley

Kerio valley

We overnachten op een campsite met een mooi uitzicht over de vallei. Omdat de campsite redelijk hoog ligt (ongeveer 1700 meter) is het er ‘s avonds lekker koel.

We bezoeken de boerderij van de zoon van de eigenaar van de camping. De boer heeft 3 koeien en 4 geiten. Verder verbouwt hij uien, banaan en kool.

Dag 9

‘s Ochtends worden we al vroeg gewekt door verschillende hanen. We staan pas om 8 uur op voor ontbijt. We maken een wandeling door de omgeving van 3,5 uur. Onderweg geeft de gids uitleg over medicinale planten en over de lokale gebruiken. We zien oa een kauwgom-, een lijm-boom en een struik waarvan de wortels gebruikt worden voor giftige pijlen. Het is een leuke wandeling met onderweg mooie uitzicht punten. Vanwege het hoogte verschil is het zo nu en dan wel stevig klimmen. Om 12:30 zijn we weer op de campsite voor de lunch.

Het is lekker weer en we hebben de middag vrij, dus alle tijd om lekker wat te luieren in de zon. Aan het einde van de middag trekt een regenbui langs, in het dal regent het. Het is daar erg droog ze zullen dus blij zijn met de regen en wij kunnen genieten van een regenboog.

‘s Avonds hebben we een Afrikaanse avond. Susan heeft Afrikaanse gerechten gemaakt en we dansen op Afrikaanse muziek met de lokale bewoners. Samen leren we het refrein van een populair Keniaans liedje in Swahili.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.