Lake Baringo

Lake Baringo

Dag 7

We vertrekken om 7 uur voor een nature walk naar de kliffen aan de rand van de Rift Valley. Onderweg zoeken de gidsen schorpioenen en een slang (carpet viper). We zien onderweg verschillende vogels waar we van de gids uitleg over krijgen.

We mogen gebruik maken van het zwembad van de lodge. Rond de campsite en het zwembad zijn heel veel vogels in de meest uiteenlopende kleuren.

Tegen de avond gaan we met boten het meer op om nijlpaarden en krokodillen te bekijken. We kopen op het meer vis bij een Masai visser voor de visarenden. We varen naar een van de kleine eilandjes op zoek naar de visarend. De gids fluit en de visarend zoekt een plaatsje in een boom. Zodra de vis, gevuld met een stuk hout zodat hij blijft drijven, in het water is gegooid komt de visarend en pikt de vis op uit het water. Het is een fantastisch gezicht om de mooie vogel zo vlak bij de boot te zien duiken op een vis. Het levert mooie foto’s en videobeelden op.

Als we gaan slapen horen we de hippo’s vlak bij de tenten.

Dag 8

‘s Ochtends worden we gewekt door de vele vogels op de campsite. We kunnen uitslapen want we vertrekken pas om 9 uur, dus half acht op staan en om 8 uur alles ingepakt en de tenten opgeruimd. Onder een van de tenten had zich een slang van ongeveer 50cm verscholen (brown house snake).

We stoppen in Kabernet om inkopen te doen, de mensen zij er vriendelijk. Kabernet is een redelijk welvarend handelsstadje. Onder een boom genieten we van het fruit dat we gekocht hebben. Na een stop van ruim een uur gaan we weer verder richting Kerio Valley.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.