Lake Victoria

Lake Victoria

Dag 11

Na een eenvoudig ontbijt en een korte stop bij een zeepsteen-attelier rijden we richting de Tanziaanse grens, waar we rond 10:30 aankomen. Voor 4 flesjes bier gaat het snel bij de Keniaanse douane.

Tijdens het wachten kopen we wat nootjes van de verkopers, die kunstig verpakt zitten in een papierenhoorn gemaakt van printerpapier wat ook is gebruikt als schoolpapier. Het krijgt dus nu een derde leven als verpakkingsmateriaal.

Na ruim een uur rijden we Tanzania in. Onderweg richting Speke Bay komen we langs prachtige rotsformaties, waar we ook lunchen. Langzaam maar zeker komen een aantal kinderen onze kant op tot ze dicht genoeg bij zijn om ons goed te kunnen bekijken. Bij het vertrek geven we de kinderen een aantal lege waterflessen en iemand geeft wat babykleren.

We vervolgen onze weg richting Speke Bay, waar we rond 4 uur aankomen bij de Speke Bay Lodge. De lodge ligt aan een baai van het Victoria meer, met een mooi uitzocht over het meer. Er zijn veel vogels bij de lodge en we zien verschillende dows op het meer.

We overnachten in ruime vaste tenten met een rieten dak boven de tent. Ook kunnen we tegen bijbetaling gebruikmaken van een luxe lodge, enkele mensen maken hier gebruik van.

Susan heeft ook vanavond een prima diner bereid waar we allemaal van genieten na de matige maaltijd van de vorige dag.

Dag 12

We zijn halverwege de reis en dit is onze eerste hele dag in Tanzania. Vanochtend vroeg opgestaan, even wat thee, een banaan en een koekje gegeten en om 7 uur klaar voor een bird-walk. We wandelen ongeveer 2 uur waarbij Gert tekst en uitleg geeft bij de meer dan 30 vogelsoorten die we zien.

Een kroonkraanvogel maakt ons ‘s ochtends vroeg wakker

Na een prima ontbijt gaan we rond half elf met vier roeiboten naar een vissersdorp. In elke boot gaan 4 of 5 personen en 3 roeiers. Bij het vissersdorp zitten verschillende maraboe’s die de visresten opeten. Zodra we aan wal gaan worden we omringd door de vele kinderen van het dorp. De kinderen willen allemaal bij ons aan de hand lopen.


We zien oa de gevangen nijlbaars, tilapia en meerval. Luc heeft zijn polaroidcamera bij zich waarmee hij weer veel succes heeft. Waar je eigenlijk niet mag fotograferen wil iedereen opeens op de foto.

‘s Middags gaan een aantal mensen fietsen in de omgeving. Wij houden een middag rust met wat lezen en luieren. Bij de lodge zijn fijne warme douches dus daar maken we dankbaar gebruik van. De komende dagen moeten we het zonder stromend water stellen.

Net als de vorige dag begint het aan het einde van de middag in de verte te onweren. Er is ‘s ochtends en ‘s avonds al meer bewolking, waaraan je merkt dat het regenseizoen eraan komt. Wij vinden de bewolking wel fijn want daardoor is het wat minder warm. ‘s Avonds is de temperatuur te vergelijken met een warme zomer avond in Nederland. Na een gezellige avond in de bar gaan we tegen 11 uur naar onze tenten.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.