Samburu

Samburu

Dag 3

Na een koude nacht op 1690 meter staan we op tijd op om halfzeven. Om 7 uur zijn alle tenten opgeruimd en zitten we aan het ontbijt. Zoals afgesproken vertrekken we 8 uur sharp.

Bij de evenaar de waterproef gedaan en de eerste souvenirs gekocht, een olifant van 20 cm voor KSH 500 en een buffel voor 200. Bij de shopping stop weer leuke handel gedaan en een haarspelt gekocht voor 150.

Onderweg geeft de truck wat problemen, laten we hopen dat hij ons de komende weken niet in de steek laat.


Na een lange hobbelrit van een uur komen we bij een Samburu dorp. We krijgen een kijkje in het dorpsleven en er worden veel verschillende dansen opgevoerd.


Vlak bij het dorp gaan we het Samburu wildpark in voor de eerste gamedrive. We zien meteen twee van de bigfive, de olifant op 5 meter en in de verte twee leeuwen. Verder een krokodil, impala’s, dikdik’s en veel vogels.

Tegen 6 uur zijn we bij de campsite midden in het park bij de rivier. Aan de overkant van de rivier (die bijna droog staat) wachten de bavianen ons al op. Susan maakt vanavond tomatensoep en spagetti. Om halftien ligt iedereen in de tent want we vertrekken morgenochtend om halfzeven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.