Samburu NP

Samburu NP

Dag 4

De bavianen hebben ons kamp vannacht met rust gelaten en ondanks de hitte hebben we redelijk geslapen. ‘s Ochtends snel ontbijt met thee, banaan en een koekje want vandaag maken we een gamedrive door Samburu National Park.

We gaan op zoek naar de leeuwinnen die we gisteren aan de andere kant van de rivier gezien hebben. Onderweg stuiten we op twee buffels en een gerenoek (giraf antilope) samen met een kudde impala’s. De leeuwen zijn overgestoken naar de andere kant van de rivier en tegen de tijd dat we daar aankomen zijn ze vertrokken. We trekken verder het park in. Plots ziet één van ons dat in de verte een groep impala’s opspringen, daar achter loopt een leeuw. Als we die kant oprijden staan we ineens midden tussen vier leeuwinnen die duidelijk op zoek zijn naar voedsel.


Verder op hebben we een zebra gezien die we gaan zoeken. De zebra is echter nergens meer te vinden, wel zien we weer girafantilopen. Even later vinden we ook de zebra weer. Terug naar de rivier waar een giraf staat te drinken. We rijden terug naar het kamp. En dan (op nog geen 2 km van het kamp) zien we de twee leeuwinnen van de vorige dag weer bij een zojuist gevangen giraffe. Onze dag kan niet meer stuk en we zijn pas halverwege.


Bij het kamp aangekomen heeft Susan een uitgebreide lunch bereidt. ‘s Middags mogen we douchen en zwemmen bij de lodge vlakbij. Een baviaan komt gevaarlijk dicht naar ons toe, maar wordt afgeschikt door de gooiende armbeweging van Lex. We lopen een paar honderd meter door het park naar de lodge. Bij de lodge worden we verwend op een tropisch verfrissingdrankje en genieten we allemaal van het zwembad.

Tegen de avond maken we onze tweede gamedrive van de dag. We zien weer leeuwen en olifanten, maar ook een cheeta en een groot aantal andere dieren waaronder de netgiraffe, de grevy zebra en de girafantilope die allemaal alleen in deze streek voorkomen. Het avondlicht is prachtig. Benson, lid van de Samburu stam komt op bezoek samen met een medebewoner en beantwoord de vele vragen die we hebben.

Dag 5

We vertrekken rond 8 uur al gamedrivend naar de uitgang van het park. Ook nu zien we weer veel wild, waaronder een kudde van ongeveer 20 olifanten. Ook zien we een aantal koedoe’s deze komen alleen in deze streek voor, maar je krijgt ze meestal niet te zien omdat die zich in de bergen ophouden.


We gaan terug naat het Samburu dorp en maken een wandeling met Benson en Gabrielle en nog wat dorpsbewoners naar de rivier. De Samburu vertellen ons het een en ander over de planten in de omgeving. We vinden sporen van olifanten en hyena’s rond het dorp. De Samburu krijgers tappen bloed van een geit en drinken dit op. In combinatie met melk is dit de dagelijkse kost en een dagelijks terugkerend ritueel.


Daarna gaan de Samburu mannen met ons (alleen de mannen) baden in de rivier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.