Serengeti

Serengeti

Dag 13

We mogen vanochtend uitslapen het ontbijt is pas om 9 uur. Om 7 uur worden we gewekt door de opkomende zon en de ontwakende vogels. Je hoort vooral de kraanvogels en de duiven naast het gezang van de vele andere vogels. We nemen rustig de tijd om op het gemak wakker te worden en genieten van de ochtend zon.

Om half tien verstrekken we richting Serengeti, onderweg eerst nog wat brood en water kopen. Rond elf uur rijden we het park in, Wat direct opvalt is de uitgestrektheid van de grasvlaktes. We zien een aantal gnoe’s, zebra’s, topi’s, massai giraffes en verschillende vogels. Maar wat we vooral zien zijn grote lege grasvlaktes. Aan het einde van de middag slaan we onze tenten op een campsite in de Serengeti.


Dag 14

Na een eenvoudig ontbijt vertrekken we om half zeven voor een gamedrive. We rijden door de grasvlaktes met hier en daar een buffel, topi of zebra. Bij een riviertje zijn meer dieren te vinden. Na een tijdje wordt onze aandacht getrokken door een aantal jeeps, daar zien we een luipaard in een boom.

We rijden verder langs de rivier. In de verte zien we iets, maar we weten niet of het dieren of stenen zijn. Als we dichterbij komen blijkt het een kudde met duizenden buffels te zijn. Daar niet ver vandaan loopt een groep van ruim 30 olifanten met verschillende jonge dieren.


Onze safaridag is weer helemaal geslaagd als we later ook nog een aantal leeuwen vinden, waarvan er een in de boom ligt. Op weg terug naar de campsite zien we een kudde met honderden zebra’s die gaan drinken bij de rivier. Het is ondertussen 11 uur en het wordt warm, de meeste dieren schuilen in de schaduw.

Terug bij de campsite is er een uitgebreide brunch bereidt, die we ons goed laten smaken. Nu gaan ook wij, bij 41 graden, schuilen in de schaduw tot de volgende gamedrive die voor de namiddag op het programma staat. Over de campsite lopen verschillende mangoesten en een giraffe loopt vlak langs.

Mangoesten op de campsite

In de middag gaan we wat drinken bij een luxe lodge vlak bij de campsite. Na een uurtje bij de lodge maken we opnieuw een gamedrive. We zien oa olifanten, giraffes en veel andere dieren, maar wat het meeste opvalt zijn de uitgestrekte grasvlaktes van de Serengeti. Op weg terug naar de campsite zien we nog net een Cerval wegglippen tussen de struiken.


We slapen ‘s nachts niet erg goed, het is warm, het waait hard en er spoken allerlei dieren rond op de campsite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.