Thomson Falls

Thomson Falls

Vervolg dag 5

Rond 11 uur vertrekken we weer uit het Samburu dorp voor een lange rit richting Thomson Falls. Onderweg lunchen we in Isiolo. Langzaam verandert het droge dorre landschap van de Samburu in een vruchtbaar berglandschap met onderweg prachtige vergezichten. Regelmatig hebben we goed zicht op een onbewolkte Mount Kenia.

We doorkruisen een uitgestrekte grasvlakte via een landweggetje. Op de grasvlakte zien we naast de vele vleesrunderen onderandere grand gazellen, hartebeesten, jakhalzen en een paar kroonkraanvogels.

Voordat we aankomen in Thomson Fall’s, zijn we al gestegen van 300 meter naar 2360 meter. Daardoor daalt de temperatuur naar een aangename waarde. We slapen vannacht in Thomson Falls Lodge, op een kamer met douche, toilet en openhaard. De lodge ligt naast de Thomson Falls.

Dag 6

Om 7 uur ontbijt en om half acht een wandeling naar de waterval van 72 meter hoog. We krijgen een gids mee omdat er onlangs een beroving is geweest.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.