Zanzibar

Zanzibar

Vervolg dag 20

We besluiten als groep niet in Dar-es-salaam te blijven maar direct door te reizen naar Zanzibar. Om 4 uur stappen we op de ferry naar Zanzibar. Na een rustige boottocht van 2 uur en de nodige formaliteiten bij de immigratiedienst van Zanzibar lopen we naar ons hotel, waar we tegen half zeven aankomen. We slapen in het Safari Lodge hotel.


Dag 21

Na een warme nacht vertrekken we ‘s ochtends voor een tour langs een aantal eilandjes voor de kust van Zanzibar. Het eerste eilandje is niet meer dan een zandbank waar we mooie schelpen en koraal vinden op het strand. We zwemmen er in een prachtige turqoise zee met lekker warm water. Na een tijdje varen we verder naar een ander eiland.

We komen bij een koraalrif waar we uitgebreid de tijd nemen om te snorkelen. Er is veel mooi koraal en verschillende vissen. Het rif is ondiep dus je kunt er goed snorkelen. Tegen lunchtijd gaan we verder naar een volgend eiland.


Op prison-island lunchen we op het strand, we eten fruit en pannenkoekjes. Op het eiland zijn restanten van een oude gevangenis en er leven hele grote landschildpadden. Helaas leven de schildpadden niet meer vrij omdat er in het verleden schilpadden zijn gestolen. Een groot deel van de middag brengen we door met wandelen, zwemmen, snorkelen.




Aan het einde van de middag varen we langs snake-island en graveyard-island terug naar Stonetown. ‘s Avonds eten we prima bij Blues restaurant. ‘s Nachts houden we de airco op de hotelkamer aan, zodat we een lekkere koele nacht hebben.

Dag 22

We slapen uit en na het ontbijt gaan we de stad in. We moeten geld wisselen want we hebben $20 per persoon nodig voor de luchthavenbelasting. Na wat rondvragen en zoeken komen we uit bij een wisselkantoor naast Serena hotel waar ze Visa en Mastercard accepteren. Op het teras van Serena hotel genieten we van een koel drankje en het prachtige uitzicht over de zee waar verschillende dhows langsvaren. Het Serena hotel is een van de meest luxe hotels van het eiland.

We dwalen door de smalle straten van Stown Town. In de straatjes kun je gemakkelijk verdwalen, uiteigenlijk kom je vrijwel zeker op een andere plaats uit als dat je dacht. Echt verdwalen kun je echter niet omdat je uiteindelijk altijd bij een grote straat uitkomt. Veel huizen in Stown Town hebben prachtige deuren met veel deurbeslag en soms mooi bewerkt met houtsnijwerk.


‘s Avonds drinken we wat met de hele groep bij Blues Restaurant, het is de laatste avond dat we als hele groep bij elkaar zijn omdat een van ons langer blijft en gaat duiken op het eiland Pemba. Langs de kade is ‘s avonds een markt met verschillende kraampjes waar je eten kunt komen. We eten hier een heerlijke pizza en een beefburger. We sluiten de avond af met een mixed-fruit-juice bij Mercury’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.