Dag 10. Swakopmund

Dag 10. Swakopmund

Dag 10 staat bol van de activiteiten: Harro begint ‘s ochtends vroeg als enige van de groep met een partijtje sandboarden. Om half 10 staat het busje voor de deur en word hij naar een van de hoogste zandduinen in de buurt van Swakopmund gebracht. Hier staat al een redelijke groep te wachten en we beginnen met het aantrekken van onze snowboots: een aanrader als het lekker warm is. Sandboarden is inderdaad gewoon snowboarden op het zand met een paar kleine verschillen: Het is wat stroever dan sneeuw en (veel erger) je moet zelf de berg opwandelen… 70 meter door het zand struinen met een snowboard op je nek is niet echt lekker maar het went snel. Na het smeren van de nodige hoeveelheid boenwas op het board suizen de eerste mensen al naar beneden. Het is even wennen maar binnen no -time scheurt ook Harro over het zand heen. Na 3 pogingen wordt het ook tijd voor het nodige spring werk – makkelijker in het zand dan in de sneeuw, valt namelijk een stuk zachter…

Na een paar uur is het dan tijd voor een iets andere activiteit: we suizen nu op ons buik gelegen op een triplex bordje de duinen af: snelheden van boven de 70 kilometer per uur zijn vrij normaal, remmen en sturen is hopeloos. Met een speedgun wordt je snelheid gemeten en de uiteindelijke winnaar klokt 76 km/uur.

Ondertussen is Eef ook aan haar activiteit gestart: Quad biken. Met een groep van 5 mensen scheuren zij twee uur lang door de zandduinen. Eef vermaakt zich prima en bijna iedereen komt met een verbrande rechterhand terug: Daar zit namelijk ook het gas…

In de middag is het dan tijd voor een laatste activiteit. Samen met een ander lid van de groep gaat Harro een tandem sky-dive maken. Een aantal mensen besluit mee te gaan naar het vliegveld om te komen kijken en foto’s te komen maken. Het is redelijk druk dus na een lange wachttijd is het dan eindelijk zo ver. We vertrekken met het vliegtuigje richting Walvisbaai en hebben een prachtig uitzicht over de duinen beneden. Nog geen 15 minuten later zitten we op 10000 voet, zijn we aangehaakt en klaar voor de sprong: 30 seconden vrije val en  daarna nog 5 minuten aan de parachute bungelend en we staan alweer beneden. Onderweg mag er ook zelf gestuurd worden en dat moet je je natuurlijk geen 2 keer laten zeggen. Na 2 minuten als een bezetene rondjes te hebben gedraaid begin je dan toch een beetje raar gevoel te krijgen en de laatste 3 minuten zijn dan ook wat rustiger… De crew beneden klikt zich helemaal suf, bij elkaar worden er meer dan 400 foto’s geschoten.

We besluiten in het dorp te gaan eten bij een restaurant met de naam ‘de Kelder’. Hier genieten we van steaks, vis en van Boboti. Voordat we gaan eten hebben we nog een klein intermezzo: Het gezeul, het vallen en het op snowboards en triplex plankjes naar beneden scheuren is namelijk s’ochtends keurig netjes vastgelegd op video: ‘s avonds krijgt iedereen in een kroeg in het dorp de DVD uitgereikt, die natuurlijk eerst onder genot van een biertje op groot scherm wordt vertoond.

‘s Avonds drinken we nog een biertje in de kroeg van ons hostel en op verzoek wordt hier nog een keer de video van het sandboarden vertoond. Al met al een heerlijke actieve dag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.