Anse Source d’Argent

Anse Source d’Argent

De dinsdag begon goed: met een ontbijt op de veranda van ons appartementje. Vers fruit, mangosap, koffie, pannenkoekjes, toast, jam en eieren voor de liefhebber (Alex dus).


Daarna erop uit met de fiets. De fiets is HET vervoermiddel van La Digue. Iedereen heeft er een. Grappig detail is dat er op elke fiets een boodschappenmandje (zoals wij bij de Albert Heijn gebruiken) op de bagagedrager is gemonteerd. Dat mandje wordt overal voor gebruikt: niet alleen voor boodschappen, maar ook om kinderen in te vervoeren. Erg handig! Zouden ze ook in Nederland moeten doen.


Bijna de hele dag op een van de bekendste strandjes van de Seychellen geweest: Anse Source d’ Argent. Dit strandje staat bekend om zijn rotsen, die door de zee hele mooie vormen hebben gekregen. Samen met wit strand en palmbomen een echt paradijs. Onderweg daar naar toe nog een korte stop gemaakt bij een reuze schildpaddenkolonie die in gevangenschap leeft.


Tijdens het snorkelen zeekomkommers en een paar hele mooie vissen gezien. Op een gegeven moment kwamen we te dichtbij, waarop een school zwart-witte visjes de aanval op ons opende. Alex werd een paar keer (heel zachtjes maar hoor) gebeten in zijn benen. Toen zijn we maar ergens anders heen gegaan.


‘s Middags inkopen gedaan in de plaatselijke supermarkt. Daar is bijna niks te krijgen. Enige verse groente naast een hele berg groene tomaten en niet al te frisse uien, was een enorme lading paksoi. Waarschijnlijk net door een schip als nieuwe voorraad binnen gebracht zodat het hele eiland daar mee vooruit kan. Wij dus ook aan de paksoi. Daarnaast nog wat groenten in blik (best lekker), brood en drinken ingeslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.