Naar de Seychellen

Naar de Seychellen

Zondag 28 oktober: we reizen vanaf Amsterdam via Parijs naar de Seychellen. Het inchecken op Schiphol ging goed, maar op de luchthaven van Parijs, Charles de Gaulle, is het een chaos. Het Air France personeel staakt. Even vrezen we voor onze vlucht, maar die is gelukkig in tegenstelling tot heel veel andere vluchten niet geannuleerd.


De vlcuht naar de Seychellen gaat voorspoedig. De films die ze draaien zijn niet te volgen, maar het lukt ons zo waar een paar uurtjes te slapen. Dat is mooi meegenomen.


Na ruim 9 uur vliegen komen we maandagochtend 29 oktober aan op Mahe, het hoofdeiland van de Seychellen. Het regent en is enorm warm. Even wennen dus! Na alle douaneformaliteiten (stempel!) stappen we over op een klein vliegtuigje dat ons naar Praslin brengt. Het detectiepoortje waar we doorheen moeten blijft afgaan, maar daar doen ze niet moeilijk over. Terroristen kennen ze hier niet, is onze conclusie.


Op Praslin pakken we de boot naar La Digue, het eiland waar onze reis begint. We worden met een ossenkar naar ons appartement gebracht. De chauffeur (“My name is Richard, but you may call me Richie or Bob (Marley)” ) weet veel over het eiland te vertellen. Er wonen hier ongeveer 3000 mensen waarvan 65% op de een of andere manier familie van elkaar is.


We verblijven in Fleur de Lys: 4 appartementjes met bed & breakfast. Mooie tuin met allemaal gekleurde vogeltjes en een poezenfamilie, die Karen fanatiek bijvoert met de overblijfselen van het ontbijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.