Victoria

Victoria

Gisteren (maandag) naar het laatste eiland van deze reis vertrokken: Mahe. Gelukkig kon onze vlucht, die eerst om 7 uur ‘s ochtends zou gaan, worden verzet naar iets later in de ochtend. We konden het dus rustig aan doen.


Tegen de middag kwamen we aan in ons hotel. Weer een mooie kamer (of eigenlijk twee) en een mega badkamer. Ter vergelijking: onze eigen badkamer past hier vier keer in. Hij heeft dan ook 2 douches en een familiebad. Echt enorm. Dit is overigens niet standaard bij elke hotelkamer zo hoor. We hebben de suite omdat de andere kamers allemaal bezet waren toen we -een beetje laat- deze reis boekten..


Wat inkopen gedaan en daarna gerelaxed en gesnorkeld in de zee bij ons hotel: veel vissen! ‘s Avonds een hele mooie zonsondergang gezien. Vanaf het strand konden we de zon zien zakken in de zee. Ons hotel heet niet voor niets ” Sunset Beach”. 


Vanochtend (dinsdag) met de bus naar Victoria, de hoofdstad van de Seychellen. Volgens de Lonely Planet is Victoria met 20.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Wij zijn vorig jaar langs een kleinere gereden: Belmopan, de hoofdstad van Belize. Volgens Alex is dat met 5.000 inwoners misschien wel de allerkleinste hoofdstad ter wereld. Belmopan is pas in de jaren ’70/’80 de hoofdstad van Belize geworden. Belize City, de oude hoofdstad van Belize, is toen zwaar getroffen door een orkaan waarna men besloot de hoofdstad meer naar het binnenland te verplaatsen (dit als aanvulling op ons reisverslag van vorig jaar ;-)).


Victoria is niet zo bijzonder. Meer dan een provinciestadje is het eigenlijk niet. Veel winkeltjes, veel verkeer, een markt (die is wel leuk) en een paar oude Creoolse huizen. En een replica van een klokkentoren uit Londen die daar is geplaatst toen de Seychellen in 1903 een Britse kroonkolonie werden.


Geluncht in de Botanische tuin. Veel mooie bomen, bloemen en planten. Ook fruitvleermuizen gezien. Terug naar het hotel via een toeristische route: niet dwars over het eiland heen, wat het kortste is, maar helemaal langs de noord-oost kust van Mahe gereden. Een mooie rit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.