Voorbereidingen

Voorbereidingen

Uganda werd ooit door Sir Winston Churchill ‘de parel van Afrika’ genoemd. Het land in Oost Afrika roept echter bij veel Nederlanders beelden op van Idi Amin, de dictator uit de jaren ’70, van Joseph Kony en zijn Lords Resistance Army in de jaren ’90 maar ook de eerste jaren van dit milennium en van de rellen rondom presidentsverkiezingen. ALS het al beelden oproept, want erg bekend is het land bij ons niet. En dat is jammer, want het land is groener, rustiger en kleiner dan Kenia en Tanzania en al enkele jaren niet alleen rustig, maar ook een safaribestemming in opkomst. We zijn dus razend benieuwd naar dit bijzondere Afrikaanse land. Samen met Habari Travel reizen we in september drie weken door het land, van noord naar zuid. We gaan op zoek naar boomklimmende leeuwen, ‘schoebill storks’, chimpansees en gorilla’s! Hieronder vindt je plaatjes van de route: boven de basisroute en daaronder de verlenging naar Kidepo NP die we hebben bijgeboekt.

De route

Reisprogramma

30-aug    aankomst in Entebbe
31-aug    naar Kitgum
1-sep    naar Kidepo Valley NP
2-sep    in Kidepo Valley NP
3-sep    naar Kitgum
4-sep    naar Murchison Falls NP
5-sep    in Murchison Falls NP
6-sep    naar Hoima
7-sep    naar Kibale Forest NP
8-sep    in Kibale Forest NP
9-sep    naar Queen Elizabeth NP
10-sep    in Queen Elizabeth NP
11-sep    in Queen / Ishasha sector
12-sep    naar Lake Bunyonyi
13-sep    in Lake Bunyonyi
14-sep    naar Kisoro
15-sep    in Kisoro – gorilla trekking
16-sep    in Kisoro
17-sep    in Kisoro
18-sep    naar Lake Mburo NP
19-sep    naar Entebbe
20-sep    vertrek
21-sep    “home sweet home”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.