Dag 11. Swakopmund – Cape Cross – Twijfelfontijn

Dag 11. Swakopmund – Cape Cross – Twijfelfontijn

Vandaag staat er weer een redelijke reisdag op het programma. We rijden van Swakopmund naar Twijfelfontijn, iets meer dan 600 kilometer. We starten erg vroeg om op tijd op de camping te zijn.
Vandaag ook de eerste zieken, achteraf blijkt het voeren van rauwe vis en het aaien van zeehonden in combinatie met een broodje niet zo’n goeie keuze. In totaal 8 mensen voelen zich wat minder, dus we hebben een gezellige rit met de nodige tussenstops.
Een geplande tussenstop brengt ons bij een grote zeehonden kolonie bij Cape Cross. We zien enorme aantallen zeehonden, vechtende mannetjes en we ruiken ze ook… een bijna verstikkende lucht komt ons tegemoet zodra we de truck uitklimmen. We schieten snel wat foto’s en gaan weer op weg.
In de middag komen we aan in Twijfelfontijn. Voordat we hier onze tentjes weer opzetten gaan we nog een aantal rotstekeningen bekijken. Diverse gravures van olifanten, giraffes en een aantal minder duidelijke beesten staan hier in de rotsen gegraveerd. We lopen verder langs een oud vulkanisch gebied waar zogenaamde orgelpijpen zijn gevormd door het magma wat door de aardkorst omhoog is geperst.
Onze truck chauffeur en reisgids is zo alert op beesten dat hij zelfs een schorpioen die onder de banden dreigt te komen nog weet te spotten. Zoals gewoonlijk weer snel wat foto’s en dan is het tijd voor de camping, diner en een biertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.