Dag 12. Twijfelfontijn – Etosha nationaal park

Dag 12. Twijfelfontijn – Etosha nationaal park

Vandaag is het tijd voor onze eerste dag in het National Park van Etosha. In totaal zullen we daar drie nachten blijven om de nodige beestenbende te bekijken.
We rijden weer redelijk op tijd weg uit Twijfelfontijn en stoppen onderweg voor wat boodschappen en wat dokter bezoekjes. Bij een aantal mensen gaat het nog niet helemaal lekker en die worden dan ook op een dieet van loperamide en antibiotica gezet. Wij doen zelf snel wat snack inkopen om de dag door te komen.
In het begin van de middag komen we aan bij de gate van Etosha en rijden door naar de eerste camping. Dat is trouwens heel wat meer dan je verwacht in een National Park. Bungalows, een restaurant, zwembad en zelfs internet mogelijkheden zijn te vinden in het enorme complex. Daarnaast hebben alle campings in Etosha een erg leuke feature: Ze beschikken over een watergat waar bijna de hele dag door beesten te zien zijn die je rustig vanaf een bankje kan zien en fotograferen. ‘s Nachts worden de watergaten keurig netjes verlicht zodat je ook dan mooie dingen kunt zien.
Na de lunch en wat relaxen is het tijd voor de eerste game drive. We zien olifanten, giraffes, zwarte neushoorns, jakhalzen, hyena’s, springbokken, spiesbokken, wildebeesten hartebeesten, gnoes en veel vogels. Kortom, behalve de katachtigen zien we bij de eerste drive zo’n beetje alles.
Als we terugkomen gaan we snel naar het watergat om te kijken of er nog meer moois te zien is en ook hier worden we weer getrakteerd op prachtige plaatjes, waarbij op een moment 9 zwarte neushoorns besluiten een slokje water te komen halen.
We sluiten de avond af met een biertje in de bar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.