District Six

District Six

‘s Middags hebben we een stadswandeling gemaakt. Onder andere het oude
kasteel gezien en een bezoek gebracht aan het District Six Museum. Dit museum gaat over de wijk District Six. Disctrict Six was ooit een gewone wijk waarin zowel blanken als zwarten en kleurlingen woonden. Vanaf begin 1900 werden de zwarten uit de wijk verwijderd en na de Tweede Wereldoorlog bepaalde de regering dat District Six een blanke wijk moest worden. Dat gebeurde niet al te zachtzinnig: gezinnen werden uit hun huizen gezet en heel veel gebouwen werden met de grond gelijk gemaakt. Het museum vertelt de verhalen van de bewoners van toen en laat ook zien hoe het de wijk is vergaan na de afschaffing van de Apartheid, eind vorige eeuw. Stukken land zijn teruggegeven aan de oorspronkelijke bewoners en de wederopbouw is begonnen, maar dat gaat erg langzaam.
Vanuit het centrum via Longstreet, een levendige winkelstraat met leuke cafeetjes, teruggelopen naar ons hotel. Een pittige wandeling.
‘s Avonds voor het laatst met de groep uit eten. Noor, onze reisleidster, bedankt voor haar goede zorgen en de gezelligheid. Zij gaf aan ook erg blij met onze groep te zijn. Dat is mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.