Dorpswandeling

Dorpswandeling

Vanuit de Okavango Delta naar Rundu gereden (24 mei 2007). We zitten op een camping aan de Okavangorivier, aan de overkant van de rivier ligt Angola.


De volgende ochtend met een gids een wandeling door een paar dorpjes in de buurt gemaakt. Een mooie kans om het dorpsleven van dichtbij mee te maken en te zien hoe mensen in het noordoosten van Namibie leven: in kleine hutjes van hout en klei met rieten daken. Vaak staan er een paar hutjes bijelkaar met een afscheiding eromheen, in het midden is een vuurplaats: dat is dan een dorpje. Meestal leven families daar bij elkaar. Heel veel foto’s gemaakt! Ook een schooltje bezocht. Het was vakantie dus er was helemaal niemand, maar vanwege ons bezoek hadden ze toch een paar kinderen opgetrommeld om liedjes voor ons te zingen. Toen ze klaar waren, vroegen ze of wij ook een liedje voor hen wilden zingen. Tuurlijk! Met z’n allen “hoofd, schouders, knie en teen” gezongen. Dat was een groot succes, vooral toen bleek dat dit liedje ook in de lokale taal bestaat.


Als aandenken een olifantje gekocht dat door leerlingen van de school is gemaakt. Van de opbrengst van zo’n olifantje (30 Namibische dollars = ruim 3 euro) kan een kindje hier een jaar naar school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.