Himba’s en cheetah’s

Himba’s en cheetah’s

Zondag 27 mei stond in het teken van Himba’s en cheetah’s.


‘s Ochtends een bezoek gebracht aan een Himbadorp. Himba’s wonen eigenlijk alleen in het noordwesten van Namibie, maar omdat het erg lastig is om daar te komen, hebben ze ook wat zuidelijker een dorp gesticht. Daar kunnen toeristen tegen betaling een bezoek aan brengen.


Het Himbadorp is net een openluchtmuseum maar dan met permanente bewoning. In dit geval door 3 mannen, 19 vrouwen en 42 kinderen. De Himba’s vormen een matriarchale samenleving, de vrouwen hebben er voor het zeggen. De mannen hebben eigenlijk maar een taak: kinderen maken.


Het was een beetje vreemd om daar te zijn omdat je weet dat het niet authentiek is. Desondanks is het wel indrukwekkend om te zien hoe echte traditionele Himba’s leven (met bijzondere haardracht, kleding, hutjes etc).


Vervolgens door naar de cheetahfarm. Daar leven 3 tamme cheetah’s die je kunt aaien en 19 wat wildere exemplaren. Die wildere cheetah’s leven in een klein reservaat en je kunt zien hoe ze gevoerd worden. Best heftig: ze hebben allemaal honger en willen allemaal tegelijk eten, dus je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.