Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Dinsdag 5 juni hebben we met de groep een excursie naar Kaap de Goede Hoop gemaakt. Met Scott en Debra en met de truck. Officieel moesten Scott en Debra de truck gisteren eigenlijk al inleveren maar omdat we met de hele groep naar de Kaap wilden, kon het zo geregeld worden dat de truck nog een dagje langer bleef. Dus hebben Scott en Debra ons naar de Kaap gereden en weer terug. Wel zo gezellig.


Het weer zat ontzettend mee: het waaide wel hard, maar gelukkig hebben we geen regen gehad en scheen zelfs de zon.


Eerst via de toeristische route (de Chapman Peak Drive) naar Cape Point. Veel mooie uitzichtjes onderweg waar je bijna weggeblazen werd, zo hard waaide het. Vanaf Cape Point langs de kust naar Kaap de Goede Hoop gelopen.


Kaap de Goede Hoop heeft trouwens niet altijd zo geheten. Vroeger heette het zoiets als de Verschrikkelijke Kaap om aan te geven dat heel veel schepen daar zijn vergaan. Uiteindelijk hebben ze dat veranderd in Kaap de Goede Hoop. Deze naam verwijst naar de vele gebeden om maar levend om de Kaap heen te komen.


Op de terugweg naar Kaapstad een stop gemaakt bij Boulders beach, waar een penguinkolonie zit. Je kon behoorlijk dichtbij de penguins komen. Veel jonkies gezien: erg lief!


‘s Avonds in onze villa gegeten. De groep slaapt in twee gebouwen: in het eigenlijke hotel en in een luxe villa om de hoek van het hotel. Wij zitten in de villa en hebben een grote woonkamer, een uitgebreide keuken met magnetron, een wasmachine en droger tot onze beschikking. Terwijl ik dit intik, vraag ik me af waarom we geen was hebben gedraaid. Dat had weer gescheeld als we terug zijn in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.