Naar Zambia (de heenweg)

Naar Zambia (de heenweg)

Woensdag 16 mei aan het einde van de ochtend vertrokken naar Schiphol. Bij het inchecken meteen al de eerste mensen van de groep ontmoet: twee zusjes uit Enschede en een jong stel uit Noord-Limburg. Leuke mensen zo op het eerste gezicht. 


De reis ging voorspoedig. Wel lang in de rij gestaan in verband met allerlei securitygedoe in London, waar we moesten overstappen. Maar goed, dat schept een band. Lekker zeuren met de rest van de groep, waarmee we inmiddels ook hadden kennisgemaakt. Allemaal jonge mensen. Alex is de nestor 😉 van de groep, maar gelukkig nog niet degene met het minste haar.


Rond 06:00 uur ‘s ochtends de volgende dag aangekomen in Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Daar hebben we in de langste rij ooit gestaan. Het duurde maar liefst 5 kwartier voordat we door de paspoortcontrole waren. Bagage opgehaald en naar buiten. Kennisgemaakt met de reisleiding (reisleidster Noor, chauffeur, reservechauffeur en kok) en toen de bus ingeladen.


Die bus is bijzonder. Het is een enorme truck met een busachtige opbouw. Best hoog. Gelukkig ook erg comfortabel met veel beenruimte.


Na een mooie rit door Zuid-West Zambia kwamen we rond een uur of 17:00 bij onze camping in Livingstone bij de Victoria Falls aan. Tentjes opgezet, ons opgefrist en lekker gegeten met uitzicht op de Zambezirivier. Veel info van Noor gehad en meteen al de eerste excursies geboekt. Daarna vroeg naar bed. Zo’n reis hakt erin.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.