Okavango Delta

Okavango Delta

Via de Caprivistrip in Namibie naar een camping vlakbij de Okavango Delta gereden. de Caprivistrip hebben de Duitsers in de koloniale tijd bij Namibie onderhandeld. Ze wilden een spoorlijn aanleggen om hun kolonien aan de ene kant van Afrika met die aan de andere kant te verbinden. Zover is het nooit gekomen want de Duitsers verloren hun kolonien. De strip is nu gewoon de strip.


Voordat we de Delta ingingen, hebben we een nacht in het zogeheten basiskamp doorgebracht. Dat kamp is alleen met een jeep te bereiken. Onze truck bleef achter in een dorpje. Met een wacht ervoor.


Vanaf het basiskamp met mototboten de Delta in tot het punt waarop de boten niet verder konden. Overgestapt op mokoro’s. Mokoro’s zijn een soort kano’s (vroeger van boomstam, nu van kunststof) voor twee personen die door zogeheten poolers met grote stokken worden voortbewogen. Alleen de hoogstnoodzakelijke bagage mocht mee in een dagrugzakje. De tenten en kookspullen werden in een speciale vrachtmokoro vervoerd.


Een prachtige tocht door de Delta gemaakt. Dwars door dicht riet. Na anderhalf uur kwamen we aan in het bushkamp, een afgelegen onbewoon eiland. Geen elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Plassen en poepen doen we in een gat in de grond.


Op het strand sporen van nijlpaarden en olifanten gevonden. Wisten jullie dat de poep van deze dieren erg op elkaar lijkt? Wij hebben ondertussen geleerd wat het verschil is. Olifanten poepen op een hoop, nijlpaarden sproeien, al zwaaiend met hun staartje, hun poep. We hebben dat live mogen aanschouwen. Grappig om te zien!


Twee mooie wandelingen op eilanden in de buurt gemaakt. Een van de poolers ging mee als gids. Hij heeft van alles over planten (tegen muggen), bomen (van het binnenste van de Baobob kun je touw maken) en dieren verteld (zie het voorgaande). Erg interessant.


Koken doen we trouwens al de hele tijd op het kampvuur, tenzij er een barbecue is. Debra, onze kok, maakt de lekkerste dingen. Zo hebben we al lasagne van het kampvuur, allerlei curry’s, pasta’s, brood en ook appeltaart gegeten.


‘s Nachts aardvarkens en nijlpaarden op bezoek gehad. We hoorden ze rond de tenten scharrelen. Collectief onze plas opgehouden tot de volgende ochtend.


Het koelt ‘s nachts trouwens brhoorlijk af. Een fleece is geen overbodige luxe. Voordat we naar Namibie gaan, gaan we mutsen en handschoenen aanschaffen. Die gaan we nodig hebbem. In Kaapstad sneeuwt het, hebben we gehoord…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.